Home Події

Часник на Тернопільщині стає делікатесом

chasnikНині вартує цей продукт від ста гривень за кілограм. Ціни далі продовжують зростати.

У тернопільських магазинах продають переважно імпортний часник. Його ціна 100 – 130 гривень за кілограм. Жителів краю цінова тенденція бентежить.

«Вчора купила дві головки часнику. Заплатила чотирнадцять гривень. На мою думку, то просто нереальна ціна. В нас, що немає де виростити часнику. То вже другий рік такі ціни на часник високі. Якщо далі так піде, будемо змушені відмовлятися від того часнику. Бо стільки переплачувати, то просто нереально», – каже тернополянка Марій Зембицька.

У департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації пояснюють: ціни підвищуються через спекуляцію. Нині в Україні немає інспекції, яка б контролювала ціни. Їх зумовлює попит і пропозиція. Продавці кажуть, що українські виробники часник майже не привозять. Відтак продавати доводиться імпортний продукт, ціни на який високі.

Джерело: За Збручем

Помітили помилку? Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter

Loading...

Loading...

Без коментарів

Залишити коментар