На Тернопільщині передбачають сорокаградусну спеку

zharaТемпература повітря найближчими днями може підвищуватися до сорока градусів тепла. Спеку передбачають у більшості регіонів України, а в західних населених пунктах показники будуть чи не найвищі. Дещо знизиться температура повітря в кінці тижня. Прохолоду також принесуть дощі.

Найближчими днями жителям Тернопільщини доведеться рятуватися від спеки. Високі температурні показники можуть негативно впливати на самопочуття метеозалежних людей. Лікарі радять в таку погоду пити багато води та збагатити свій раціон харчування свіжими овочами та фруктами. Щоб вберегтися від негативного впливу сонячного випромінювання, необхідно зменшити час перебування на сонці. За прогнозами Укргідрометеоцентру, спекотна погода можлива до кінця місяця.

«На Тернопільщині передбачаються досить високі температурні показники. Вночі 19 – 22 градуси тепла, вдень 30-35 тепла, місцями ще спекотніше. Вітер південний 5-10 метрів за секунду. Без опадів. Дощі можливі ближче до вихідних», – розповідають в обласному гідрометеоцентрі.

Жителям краю обіцяють, що прохолоду принесуть дощі на вихідних. А поки що від спеки доведеться рятуватися загальноприйнятими способами.
Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися