У Тернопільських садочках змінились санітарні норми

1323765963_sadok_1Якщо ваш малюк після тривалої відсутності повертається у дитячий садок, то більше не потрібно надавати довідку.

У групах також дозволено користуватися кондиціонерами і гуляти на вулиці в морозну погоду, пише ria-m.tv

Пов’язано це з новими правилами санітарного утримання дошкільних закладів, т. з. санітарним регламентом, який вступив в силу з травня.

Санітарний регламент допомагає організувати приватні дитячі садки. Наприклад, там передбачені організація харчування за відсутності харчоблоку та організація прання білизни при відсутності пральні. Тобто харчування для приватних дитсадків можна замовляти в кафе або їдальні, а прати білизну – в громадських пральнях, тільки не в тих, де обслуговуються інфекційні заклади.

Всіх також цікавить питання, як вчинити, коли дитина тривалий час не ходила до дитсадка. Чи варто в такому випадку нести довідку?

Новий санітарний регламент дає нам роз’яснення, що після тривалої відсутності без видимих ознак захворювання дитина може прийти в дитсадок без довідки. Але якщо вона була відсутня місяць, батьки повинні принести інформацію про шкребок. Тобто протигельмітна робота залишилася такою ж, як в старих санітарних правилах.

Тепер за згодою батьків в дошкільних установах дозволяється користуватися кондиціонерами. Більш того – дозволяється гуляти з дітьми на вулиці при температурі нижче мінус 16 градусів. Раніше в санітарних правилах це не допускалося.

Тепер же сказано, що потрібно стежити за станом дітей і погодою. Тобто якщо при сильному морозі ще й вітер, прогулянку потрібно скоротити, проте не скасувати.

Раніше суворо заборонялося використовувати в дитсадках двоярусні ліжка, тепер цього немає. З’явилася в санітарному регламенті також фраза «бажано мати». Тобто якщо раніше за кожною дитиною в обов’язковому порядку повинні були бути закріплені ліжечко і шафка, то тепер це просто рекомендація, а не обов’язок.

Джерело: www.vision.ternopil.ua

Вам також може сподобатися