У Тернополі триває набір на військову службу за контрактом

armija_ukrajina_8578Із завершенням навчання у вищих навчальних закладах та профтехучилищах чимало випускників зіткнуться з питанням пошуку першого місця роботи. Військовий комісар області нагадує, гідне грошове забезпечення та робоче місце пропонують у Збройних силах. Більше десятка випускників профтехучилищ вже зголосилися на службу за контрактом.

ВОЛОДИМИР КАТИНСЬКИЙ, військовий комісар Тернопільського обласного військкомату: «Ці люди з відповідною освітою потрібні Збройним силам. Ми з вами неодноразово вже наголошували, що крім бойової спеціальності, як командир гармати, як навідник, як розвідники і командири відділень, начальники радіостанцій, де потрібна професійна підготовка. Потрібні в тому числі і водії, потрібні ремонтники, зв’язківці, потрібні такелажники, вантажники, потрібні елементарно діловоди, кухарі. Тобто, ті спеціальності, які готуються у наших вищих професійно-технічних училищах».

Досі є вакансії у нашій 44-й арт-бригаді, каже Володимир Катинський, а також і в частинах сусідніх областей. Головний старшина дивізіону 44-ї окремої артилерійської бригади Тарас Стрижак, пояснює, усім необхідним вони забезпечені, однак не вистачає особового складу, передає ІНТБ.

ТАРАС СТРИЖАК, головний старшина дивізіону 44-ї окремої артилерійської бригади: «В Збройних силах я з 2008 року, в бригаді тут в Тернополі півроку. Досить непогана частина, досить багато хороших людей, дуже багато вражень нових, бо я служив сам в тиловій частині. Але основна проблема, яка в нас тут є, це некомплект військовослужбовців».

У військкоматі нагадують, кому не вдалося вступити у виш на держзамовлення, можуть отримати безкоштовну освіту у військових навчальних закладах. Зокрема, у Львові, Одесі, Харкові.

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися