Тернополяни шоковані цінами на помідори

pomidori_146850682597З 10 до 25 гривень зросла ціна на помідори у Тернополі протягом останнього тижня. Торговці стверджують: на Тернопільщині неврожай.

Ще на початку тижня ціна на помідори на Тернопільському ринку була близько 10 гривень, зараз – від 17 (це вже дуже малі і не зовсім свіжі) до 25 грн за кілограм. Чому так різко зросла ціна, ні покупці, ні торговці пояснити не можуть, проте певні припущення у них все ж є.

Сьогодні привезли помідори дуже дорогі, і навіть не з Заліщик, а з Борщова. Тож для того, аби хоч щось заробити ставимо таку ціну, – каже пані Надія. Ціна на томати у неї – 22 гривні, пише Терен.

– Ні, сьогодні помідори із Козови і Борщова. Із Заліщик не привезли, там цьогоріч неврожай, – розповідає продавщиця Світлана. Ціна помідори у неї – 23 гривні.

– У мене помідори коштують 25 гривень, адже їх привезли аж із Херсона. Були із Заліщик, але дуже мало, цьогоріч там неврожай,-пояснює пані Галина.

Люди, що прийшли на ринок  по городину дуже незадоволені, адже ціна на помідори – занадто висока.

– Скільки? 23 гривні за кілограм? А чому так дорого? – обурюється Олександр, який прийшов на ринок, аби купити томатів.

– Та тому, що цього року неврожай і закупляли ми по практично такій ж ціні, – пояснює йому продавщиця, Марія.

Від початку цього тижня, ціна на томати щоденно зростає на 2-3 гривні.

– Вчора закупочна ціна була ще по 18 гривень за кілограм, а сьогодні – вже 20, – скаржиться торговець Ігор.

У лабораторії ветеренарно-санітарної експертизи ринку «ВІП-МАРКЕТ» пояснюють: цьогоріч дуже мало помідорів із Заліщик, більше із Борщова і Козови, також є і з Херсона.

– Дощу немає, вологості немає, сильна спека, немає відповідної погоди, тож помідори цьогоріч дуже погано вродили, – пояснює директор лабораторії ветеренарно-санітарної експертизи, Наталія Білецька.

Жінка додає, що ті помідори, які таки приводять на ринок, незважаючи на неврожай, – не шкідливі, і з вмістом нітратів у них теж все добре.

Джерело: teren.in.ua

Вам також може сподобатися