Прокуратуру Тернопільщини очолив В’ячеслав Перч

perchaСьогодні у Тернополі Юрій Луценко представив прокурора області.

Ним став В’ячеслав Перч.

Характеризуючи нового очільника прокуратури області, Юрій Луценко сказав, що свідомо прийняв рішення призначати не молодого тернопільського прокурора, який покаже можливість кар’єрного росту, а «змушений був шукати «старого досвідченого коня», який буде везти цього воза».

Він працює 24 роки в органах прокуратури і я переконаний, що це та людина, яка зможе навчити молоду команду, – наголосив Генпрокурор.

Він додав, що єдиною його вимогою є те, щоб із чотирьох заступників щонайменше троє були місцевими, які знають область, повідомляє сайт Генеральної прокуратури.

Юрій Луценко також повідомив, що своїм наказом звільнив з органів прокуратури чотирьох прокурорів у Тернопільській області, серед яких заступник прокурора області, керівник однієї з місцевих прокуратур, його заступник та прокурор прокуратури, які за попередньою змовою групою осіб вимагали та одержали в лютому 2016 року неправомірну вигоду від підозрюваної особи за закриття кримінального провадження.

Говорячи про зміни, які він чекає в області, Генеральний прокурор назвав очевидним, що на сьогоднішній день «прокуратура не бачить нічого: не бачить лісопилок, не бачить незаконних кар’єрів, не бачить нелегальних ігрових автоматів» «Є два варіанта відповіді на це питання: або прокурори «не в тємі» і такі прокурори мені не потрібні, бо вони не знають, що відбувається на їхній території, або вони «в долі», і такі прокурори мені тим більше не потрібні», – резюмував Юрій Луценко.

Довідково:

Перч В’ячеслав Орестович є старшим радником юстиції. Народився в місті Чернівці 1 березня 1962 року. Закінчив вищу слідчу школу МВС СРСР. В органах прокуратури з 1992 року. Працював на посадах від старшого слідчого прокуратури міста до начальника управління Генеральної прокуратури України.

Джерело: www.vision.ternopil.ua

Вам також може сподобатися