Тернополяни продовжують здавати зброю

pistoletНезаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки – це злочин, за який законом передбачено кримінальну або адміністративну відповідальність. З метою виведення зазначених предметів і матеріалів з незаконного обігу, на Тернопільщині з 1 по 31 липня триває місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів.

За 19 днів мешканці Тернопільської області здали 68 одиниць зброї. Серед іншої – 31 мисливську гладкоствольну, 27 – холодної, одну нарізну армійського зразка та одну нарізну мисливську.

Принесли до правоохоронних органів 12 спецзасобів та 23 патрона до них. Серед зданого – 8 газової зброї, 4 пристрої для стрільби ґумовими кулями. Вирішується питання про реєстрацію шістдесят однієї одиниці зброї.

Громадяни, які добровільно здадуть до поліції зброю, боєприпаси, вибухові матеріали та спеціальні засоби, що зберігаються ними незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

Здана у період місячника мисливська вогнепальна, холодна, газова зброя дає можливість в подальшому господареві, після оформлення відповідних документів, зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

Необхідно реєструвати відповідно до Закону України і пристрої вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії.

Старший інспектор з особливих доручень управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Степан Джинджиристий наголошує, що незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які трапляються з громадянами та з їх неповнолітніми дітьми.

Вам також може сподобатися