У тернопільських господинь стартував сезон консервації

malinаСтакан порічок – сім гривень, малини – п’ятнадцять. Проте чи не найбільший попит, кажуть продавці нового комунального ринку, мають абрикоси, персики і огірки, на які саме зараз сезон. Тернополянки вже розпочали робити консервації.

п. ТАМАРА: «Робити ніжинський салат і будь ласка. – А як ви робите? – Кожна робить по-різному».

п. ЛЮБОВ: «Я, наприклад, огірочки, помідорчики закриваю. – А вже почали закривати? – Звичайно. Ну що там йде: цукор, сіль, оцет, всьо. – А скільки огірків вже закрили? – Огірочків? Я закрила певно 15, я літрові закриваю, тому що нас мало є, сім‘я невеличка».

Щороку господині роблять заготовки на зиму: маринують та квасять овочі, варять компоти та варення. І хоч кожна готує за своїм рецептом, ми вирішили порахувати скільки ж приблизно доведеться витратити на консервацію цьогоріч, передає ІНТБ.

п. СВІТЛАНА, продавець: «Помідори йдуть зараз дуже дорогі, тому що дуже посуха і все горить на полях, і нема помідор, і тому зараз ціна пішла догори. Так само і огірок. Все поле жовкне, огірка також нема. Тому ціни пішли у зв’язку із погодою, все пішло догори. В даний час помідора 18, 20, 22. – А огірки? – Огірки залежить від калібру: якщо маленький огірок то він 10, якщо грубший то він 7-8. – А звідки везете? – Помідори з Херсону, а огірки це є борщівські».

Окрім того, як нам вже розповіли тернополянки, для консервації потрібні це й такі складники: оцет, який обійдеться у шість гривень, цукор –  шістнадцять з половиною, кріп з петрушкою по дві,  часник – шістдесят. Складаємо вибрані продукти у банку, вартість якої залежить від об’єму.

п. БОГДАН, продавець: «Півлітрова 4,50, літра 6, півторачка 8, двойка 9, тройка 10. – А кришки? – Кришки 40 гривень, є одеська, є херсонська».

Ну і тут вже в залежності від рецепту підраховуйте вартість.

п. ТАМАРА: «І як вам ціна цьогоріч огірків? – Дорогенька, дорога ціна, тому що град падав – раз, посуха, палило. Це праця. Це треба розуміти. Ми возмущаємося, но це велика праця. Огірок, любе, що на городі – це є праця».

п. СВІТЛАНА, продавець: «Реалізації нема. Пенсія мала, зарплати люди не мають, долар 28 чи 25, євро так само і ніхто так… Реалізації нема».

Також, як вже зазначалося, зараз сезон на абрикоси та персики. Вартість останніх коливається від вісімнадцяти до двадцяти двох гривень за кілограм.

п. СВІТЛАНА, продавець: «Абрикос зараз сезон. Абрикоси зараз дуже дешеві. Але порівняно з абрикосою, яка ціна абрикоса. Абрикоса є ананасна, є манго, є та, що в посадці, то вона дешевша – аделька. – А від і до? – Сортова від 25 до 5»

По дві-три гривні можна придбати кабачки, їх цьогоріч, кажуть продавці, вистачає. Трохи дорожче обійдуться баклажани, які продають по 9 гривень.

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися