У парку “Топільче” тернополян налякав вуж

zmyaВуж – це неотруйна змія, серед інших плазунів він вирізняється «жовтими вухами» — яскраво-вираженими  плямами на скроневій області голови. Але коли він потрапляє на очі людям, його часто сприймають за небезпеку. Днями  у тернопільський «Топільче»  викликали поліцію, із повідомленням про те, що по парковій алеї повзе змія.

НАЗАР МИХАЛЬСЬКИЙ, інспектор патрульної служби м. Тернопіль:

«Прибувши на місце події нами було виявлено даний екземпляр змії, а саме – вуж. Нами було взято дану змію поставлено в коробку, після чого ми збираємося в подальшому вивезти її за межі даного парку,  за межі Тернополя  і випущено на волю».

І хоч цей плазун був невеликим, іноді бувають випадки, коли вони досягають півтора метри завдовжки. Тернополянин Олександр часто відвідує парк «Топільче», каже, раніше там бачити вужа не доводилось.

ОЛЕКСАНДР, тернополянин:

«Напевно якби я побачив сам, то я би  просто не підходив би до нього близько, щоб ще не напав або ще щось не сталося.  Я вже бачив в лісі і бачив в зоопарку.  Якщо вона велика, то краще передзвонити поліції, а якщо маленька, то просто не чіпати її, вона напевно вилізла десь з холодка, щоб погрітися на сонці, на асфальті і так її напевно побачили».

До слова, фахівці, як і Олександр, радять до плазунів не наближатися і тим більше не брати їх у руки.

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися