6-7 серпня на Тернопільщині відбудеться фестиваль «Дзвони Лемківщини»

dzvonylemМенш ніж за два тижні в урочищі Бичова міста Монастириська Тернопільської області відбудеться одна з найбільш колоритних подій року – фестиваль «Дзвони Лемківщини».

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна,  виїхав на місце, аби переконатися, що підготовка до події відбувається на належному рівні.

Важливим є те, що з одного боку фестиваль «Дзвони Лемківщини» є значущою подією для етнічних лемків, а з іншого – це ресурс для приваблення туристів на Тернопільщину.

«Внаслідок депортаційних процесів саме на Тернопілля були переселені у 1944-1946 роках щонайменше 170 тисяч українців з етнічних земель Лемківщини, Холмщини і Надсяння. Для нас сьогодні важливо зберегти це надбання, цю культурну спадщину, яку нам залишили наші предки з тих земель, що входять до сьогоднішнього складу Польщі. Фестиваль лемківської культури дає можливість популяризувати Тернопілля, демонструвати нашу самобутню культуру, а також презентувати творчі надбання усіх без винятку районів Тернопільщини», — підкреслив очільник області.

Отже, фестиваль «Дзвони Лемківщини», відбудеться 6-7 серпня уже в 17-тий раз. Відвідавши подію, неодмінно захочеться повернутися сюди знову.

Вам також може сподобатися