На Тернопільщині побільшало земельних ділянок для бійців АТО

povyshenie-naloga-na-zemlyuЗ 2014-го учасники Антитерористичної операції мають право отримати землю за спрощеною процедурою. З того часу землевпорядники реєструють ділянки, які можуть надаватися військовим. Днями дані по області оновили – у кількох районах збільшили площу таких земель.

На початку вересня оновили перелік земельних ділянок, які можна передати у власність учасникам АТО та членам родин загиблих бійців. Зокрема, збільшили площі у кількох районах Тернопільщини, повідомляють у Держгеокадастрі області. Площа зарезервованих земель для потреб учасників АТО на сьогодні становить 4700 гектарів. Це ділянки для господарського призначення, які розташовані за межами населеного пункту.

ВІКТОР МАРТИНЮК, заступник т.в.о начальника ГУ Держгеокадастру в області

«Їхнє цільове призначення – це для ведення індивідуального садівництва, що передбачає не більше ніж 12 сотих. Але ми практикуємо таким чином, що наші державні підприємства роблять детальне планування території, організацію території, всіх необхідних комунікацій для того, щоб було повноцінне, так би мовити у народі, садове містечко.  Воно передбачається, цільове призначення, для ведення садівництва, то воно дозволяє будинок не більший ніж триста квадратних метрів».

Учасники АТО мають право отримати землю за спрощеною процедурою і в межах населеного пункту.

ВІКТОР МАРТИНЮК, заступник т.в.о начальника ГУ Держгеокадастру в області

«Передбачає цільове призначення для будівництва житлових будинків, прибудинкових будівель-споруд, а також для будівництва індивідуальних гаражів.  На цьому етапі надання дозволів наші органи – державні територіальні органи не мають жодного відношення, оскільки органи місцевого самоврядування приймають своє рішення колегіально на засіданнях сесій, щодо передачі земельних ділянок у власність учасникам Антитерористичних операцій».

Ознайомитися з інформацією про спрощену процедуру отримання ділянки можна на сайті Головного управління Держгеокадастру в області. Атлас переліку вільних земель оновлюється щомісяця. Учасники АТО та члени родин загиблих перш за все повинні визначитися, яку і де ділянку вони хочуть отримати.

ВІКТОР МАРТИНЮК, заступник т.в.о начальника ГУ Держгеокадастру в області

«Спрощена процедура полягає у тому, що учасник Антитерористичної операції звертається в Головне управління. Він заповнює заяву за установленим зразком, в нас тут, в принципі, готові до копіювань такі, щоб їх долучити, як орієнтовне місце розташування земельної ділянки. Додає тільки ксерокопію свого паспорта, ідентифікаційного коду і належним чином завіреної довідки, чи посвідчення про те, що він учасник Антитерористичної операції».

Наразі дозволи на власність отримали вже близько трьох тисяч осіб. До слова, військовослужбовців не обмежують у виборі території і населеного пункту, незалежно від місця проживання і реєстрації.

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися