Які дивани найпрактичніші: 5 порад

divanВочевидь, сьогодні диванам надають перевагу перед ліжками, оскільки можуть мати різний розмір, вони компактні і, здебільшого, не потребують великого простору. Ці меблі складаються із каркасу, на який закріплюються всі складові конструкції (блоки/м’які наповнювачі, механізми трансформації в спальні чи сидячі місця, оббивка). Для ефективного вибору найбільш практичних диванів радимо скористатися можливостями віртуального меблевого ринку.
На http://price.ua/catalog4606.html можна знайти такі меблі, що максимально адаптовані до ваших потреб та вимог. Тут інтернет-магазини України представляють дивани вітчизняних та зарубіжних брендів з урахуванням різних фінансових можливостей споживачів. За популярністю виділяються такі вітчизняні лідери продаж: Art-Nika, AMF, Divanoff, Embawood, Катунь, MatroLuxe, НСТ Альянс, Romkar, СидиМ та ін. Серед імпортних диванів фаворитами покупців залишаються вироби Венето (Італія), IKEA (Польща).
Моделі цих брендів характеризуються різноманітністю розмірів, конструкцій, механізмів трансформації, матеріалів оббивки. Вони можуть розміщатися в просторих або невеликих квартирах, у кабінетах, їх купують для великих приватних будинків, для офісів чи кафе.
Існує безліч вариантів диванів, які можуть бути прямі та кутові, трансформери-модульні, безкаркасні, великі та компактні — й кожна за моделей може бути у конкретному випадку досить практичною. Але загальний алгоритм вибору найпрактичнішого для саме вашого приміщення дивану має полягатися на таки ознаки:

1. При виборі дивану враховуйте гармонійність розміру спального місця параметрам, стилю приміщення, призначення та необхідності його зонування. В будь-якому з них будуть доцільні меблі цієї категорії із шухлядами для зберігання білизни, супутніх речей

2. Звертайте увагу на можливості різного навантаження диванів для сну та відпочинку. Тут потрібно перевіряти доцільність та зручність механізму трансформації. Для сну обирайте диван-розладачку із самим простим механізмом, адже тут важливим є його зовнішній вигляд та адаптація до інтер’єру, параметрів кімнати. При регулярному використанні орієнтуйтесь на практичні та зручні механізми «клік-клак», «акордеон», «єврокнижка», «дельфін». Для віталень підходять так звані гостьові меблі – дивани без функцій розкладання

3. Призначення дивану із урахуванням зросту, комплекції та віку користувача. Якщо обираєте ці меблі для дорослих високого зросту, акцентуйте увагу на глибині/висоті сидіння для забезпечення точки опору, легкого вставання. Для дітей обирайте спеціально виготовлені моделі з ортопедичним ефектом. В цьому разі багато що залежить також від блоків (пружинні/безпружинні) та наповнювачів (холлофайбер, синтепон, пенополіуритан)

4. Надійність якісного каркасу із висушеного дерева без щербин, із кріпленнями шурупами, цвяхами — купувати красивий, стильний, але з “хліпкою” конструкцією диван — легковажне рішення. Навіщо вам “одноразовий” диван? Ця річ, до того ж, не дешева.

5. Матеріал оббивки має бути зносостійким, бажано не світлого кольору, але стилістично підпорядкованим кольоровому рішенню інтер’єру кімнати. Найпрактичніша оббивка – гобелен жаккард, шеніл. Популярний флок насправді з часом втрачає естетичність — затирається.

Широкі можливості прайс-агрегатора дозволяють без марнування часу та коштів «відвідати» десятки магазинів, прийняти зважене рішення, зробити вдале придбання – обрати свій практичний формат дивану, який прослужить довго і не втратить своєї функціональності та привабливості впродовж декількох років.

Вам також може сподобатися