На Тернопільщині від переохолодження загинуло 13 чоловік

cholodНа Тернопільщині, як і в обласному центрі зокрема, люди вже встигли постраждати від холоду.

З початку року на території області загинуло 13 чоловік, травмовано 32. Переважна більшість загиблих перебувала у стані сп’яніння.

Також за останні місяці до лікарні швидкої допомоги звернулися 6 пацієнтів. Із них 5 – із обмороженнями і 1 пацієнт із переохолодженням

 «Від 13-го числа, коли в нас раптово випав великий сніг і прийшли морози, до лікарні швидкої допомоги звернулися 6 пацієнтів. Різні стадії обмороження були у пацієнтів, тобто, 1-2 коли є поверхневі, невеликі зміни до глибоких відморожень. У нас був пацієнт із 3-4 стадією обмороження», – зауважив журналістам ІНТБ головний лікар Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський.

Часто люди намагаються уникнути переохолодження за допомогою методів, які не рекомендовані лікарями.

«Не можна, як в нас інколи рекомендують, снігом руки натерти, тоді ніби-то стане тепліше. Насправді, це зовсім не так. Тому що під дією зовнішніх факторів, під дією того снігу ми можемо пошкодити, як поверхневі тканини організму, так і, наприклад, судини, які знаходяться в стані переохолодження», – продовжує Ярослав Чайківський.

Медики в таких ситуаціях рекомендують теплий чай або інші зігріваючі напої. Проте, акцентують увагу на тому, що це не має бути алкоголь. Адже в більшості випадків, з переохолодженням чи обмороженням потрапляють в лікарню якраз нетверезі люди.

Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися