З 1 лютого подорожчає платне паркування у Тернополі

parkuvania11_141095587013В міському управлінні транспорту розповідають: з розрахунками щодо зміни тарифів два підприємці, які займаються платним паркуванням,  звернулися ще кілька місяців тому. Один з них пропонував понад 8 гривень за годину, інший – більше 9-ти.  Розрахунки опрацювали в управліннях транспорту та економіки. Інформація про потребу збільшення тарифів, каже Ігор Мединський, знайшла підтвердження. Чи не основне, що спонукало підприємців подати розрахунки – зростання мінімальної заробітної плати.

ІГОР МЕДИНСЬКИЙ, начальник міського управління транспорту, комунікацій та зв’язку:

«Була такою ситуація двоякою: або ми йдемо на якийсь компроміс і змінюємо тариф, або просто, нас застерегли своїм листом підприємці про те, що, як не буде зміни, вони будуть розривати угоду, так як не будуть спроможні платити ті платежі, які зазначені в Правилах паркування і які затверджені постановою Кабінету Міністрів».

Відтак, виконком міської ради прийняв відповідне рішення. Замість 4 гривень за годину потрібно буде платити 6.

Парковки – це надходження у бюджет.

ПЕТРО ЯКИМЧУК, начальник Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС в області:

«Якщо брати минулий рік, 2016 рік, то ми отримали до міського бюджету збору за паркування, загальну цифру, мільйон 201 тисяча гривень».

Додамо, як повідомили в міському управлінні транспорту, у Тернополі наразі діють 15 платних парковок у різних частинах міста.

ІГОР МЕДИНСЬКИЙ, начальник міського управління транспорту, комунікацій та зв’язку:

«Це Привокзальний майдан, вулиця Патріарха Мстислава, вулиця Коперніка, вулиця Живова, вулиця Микулинецька, вулиця Степана Будного, площа Героїв Євромайдану, вулиця 15 Квітня, вулиця Митрополита Шептицького, вулиця Оболоня, вулиця Дружби, вулиця Мазепи і Майдан Волі».

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися