Тернополянам доведеться платити абонплату за газ?

gaz2Для жителів Тернопільщини, як і для решти українців, абонентська плата за газ призупинена. Хоч і остаточно не скасована.

«Розмір абонплати визначається в залежності від типу лічильника. У тих, хто немає лічильника – а це майже 5,6 мільйонів домогосподарств – споживання рахуватиметься так, якби в них стояв лічильник G2,4», – розповідає директор “Інституту міста” Олександр Сергієнко.

Він наголосив, це означає, що номінальна потужність становитиме 2,4 куби на годину. Максимальна – 4. І якщо у вас немає лічильника, пояснює Сергієнко, вважатиметься, що у вас стоїть лічильник G2,4, який крутиться на повну потужність – мотає 4 куби на годину і з цього нараховується абонплата.

Для тих, хто споживає газ у великих розмірах, різниця не відчутна, зауважує фахівець. А от для тих, в кого немає газових котлів (є лише газова плита, або газова плита плюс колонка) нарахування будуть суттєвими.

В рік абонплата за газ, якщо її остаточно не скасують, з кишень українців вийматиме додатково 70 мільярдів гривень, відзначив Сергієнко.

Як відомо, з 1 квітня в Україні хотіли встановити тарифи за розподіл природного газу для населення і промислових споживачів. В середньому довелося б сплачувати 92 грн на місяць. Після того, як ця інформація набула широкого резонансу в суспільстві, рішення щодо запровадження абонплати за газ призупинили.
Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися