Шахраї продовжують спустошувати гаманці тернополян

512db5a-telefonВаш син, брат, знайомий в поліції – схема стара, але потерпілі нові.

Спасіння сина знайомої вартувало тернополянці 1000 американських доларів. Як розповіла пенсіонерка, 30 травня, близько 18:30 в помешканні старенької на стаціонарний телефон пролунав дзвінок. На іншому кінці слухавки, жінка впізнала сина своєї подруги. Парубок повідомив, що вчинив дорожньо-транспортну пригоду і тепер йому загрожує кримінальна відповідальність. Потім молодик передав слухавку іншому чоловіку, який представився працівником правоохоронних органів. Псевдополіцейський запевнив тернополянку, що уникнути відповідальності можна, але за це їй потрібно заплатити 3000 доларів. Жінка запевнила, що таких коштів немає і в змозі дати лише 1000.

Сторони домовились про зустріч, жінка повідомила свій номер мобільного телефону, аби чоловік зміг прийти за вказаною адресою по винагороду. Шахраї спілкувались з краянкою близько двадцяти хвилин аж до моменту зустрічі, аби жертва не змогла  зателефонувати до хлопця.

Віддавши кошти, тернополянка повернулась до помешкання. Через деякий час вона набрала мобільний парубка, щоб впевнитись, що з ним все гаразд, на що здивований сусід відповів, що у ніякі кримінальні історії не потрапляв. Тернополянин сам зателефонував в поліцію та розповів про шахрайство.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Працівники поліції звертаються до гостів та мешканців Тернопілля, ніколи ні за яких обставин не довіряйте невідомим. Ретельно перевіряйте будь-яку інформацію, яку повідомляють аферисти.

У жодному разі не поспішайте виконувати умови аферистів, які вимагають у вас гроші за вирішення будь-яких питань. Це всі перевірені схеми шахраїв, які видурюють ваші заощадження.

Вам також може сподобатися