Полуницю у Тернополі можна купити за 25 грн

klubСезон полуниці у Тернополі уже відкрили, і ціна за кілограм такої смакоти в порівнянні із 2 місяцями тому в 4, а то й в 5 разів нижча. А от тим, хто уже хоче скуштувати черешню, доведеться заплатити чи не півсотні гривень.

Всі давно звикли, що у кінці травня – на початку червня на тернопільському ринку починає масово з’являтися полуниця та черешня. Тож ТЕРЕН вирішив дізнатися ціни на ці смаколики, а також з’ясувати,  звідки її привозять.

Пройшовшись продуктовим ринком на вулиці Шептицького, можна побачити, що ціни за кілограм полуниці коливаються від 22 грн до 33 грн. Середня ціна  – 25 грн, саме за такі гроші можна придбати стиглу та соковиту ягоду. Нині усю полуницю привозять із Закарпаття.

Для заліщицьких ягід ще зарано, – кажуть торговці, – а щодо почаївських полуниць, то цього року їх буде значно менше, адже місцеві жителі зрозуміли, що малину вирощувати їм значно вигідніше.

Пік падіння цін на полуницю та найбільша її кількість буде у середині червня.

У той час кілограм черешні коштує від 30 та 35 грн., причому вони вже не зовсім свіжі. У той час кілограм свіжої та соковитої черешні із Закарпаття обійдеться до 50 грн. Торговці розповіли, що сезон тільки розпочався, тому за декілька днів ціна суттєво впаде.

Джерело: Терен

Вам також може сподобатися