Міністерство юстиції знищує систему безоплатної правової допомоги?

ruchkaОстанніми днями в Фейсбуці поширюються думки, що Міністерство юстиції начебто знищує систему безоплатної правової допомоги (БПД) і найближчим часом її очікують репресії. Начебто Павло Мороз, новообраний Директор Координаційного центру, збирається взяти її під контроль і звільнити людей, які в ній працюють.
Зрозуміло, що такі чутки визвали занепокоєння серед співробітників системи і багато хто з наших колег висловив своє незадоволення з таким розвитком подій. До них долучилося багато шанованих мною громадськіх діячів та організацій.
Водночас, можу прямо заявити, що ці чутки не мають нічого спільного з реальністю. Ніхто не буде звільнений за висловлення своєї думки, у тому числі якщо вона спрямована проти Міністерства юстиції.
Директори регіональних та місцевих центрів БПД призначалися особисто Директором Координаційного центру і Міністерство юстиції не втручалось у прийняття цих рішень. У випадку призначення очільників Бюро правової допомоги представники територіальних управлінь юстиції брали участь у роботі конкурсних комісій, але фінальне рішення завжди залишалося за Директором Координаційного центру, який міг не погодитися із пропозицією комісій. Навіть коли громадськість публічно заявляла про категоричну незгоду з такими рішеннями і вимагала їх скасування, Міністерство юстиції не втручалася у роботу Координаційного центру.
Так само відкрито було проведено консультативний конкурс на посаду Директора Координаційного центру. Кандидати мали можливість представити свої програми розвитку системи БПД, співбесіди транслювалися онлайн, в комісію входили представники громадськості. За результатами консультаційного конкурсу два найбільш сильних кандидатів були рекомендовані комісією, з яких обрано було Павла Мороза.
Запрошую всіх керівників регіональних місцевих центрів та керівників бюро на відеоконференцію, яка відбудеться в приміщеннях обласних управлінь юстиції у вівторок, 6 червня, о 10:00.
Друзі, приходьте. Долучайтесь! Будемо мати відверту розмову команди однодумців, де я розвію всі міфи про псевдо плани міністерства, які недобросовісно та безпідставно поширюються.

Міністр юстиції України                                                               Павло Петренко

Вам також може сподобатися