Псевдополіцейський видурив у тернополянки більше 5 тисяч гривень

policiia8416016Незважаючи на застереження правоохоронців, краяни продовжують нехтувати заходами безпеки та стають черговими жертвами аферистів.

Від рук пройдисвітів потерпіла жителька обласного центру. За словами потерпілої, вранці в помешканні тернополянки пролунав дзвінок. Піднявши слухавку, жінка почула чоловічий голос. Невідомий представився працівником правоохоронних органів. Псевдополіцейський повідомив, що син пенсіонерки вчинив злочин і тепер його загрожує кримінальна відповідальність. Чоловік розказав і про вихід зі ситуації, але за таку «послугу» потрібно заплатити. Мешканка Тернополя погодилась та перерахувала 5 300 гривень на чужий рахунок. Жінка зрозуміла, що її ошукали, лише тоді, коли змогла зв’язатись зі сином, який всю інформацію спростував. За допомогою одразу звернулась до місцевих поліцейських.

Правоохоронці вкотре застерігають краян не довіряти незнайомцям і ретельно перевіряти будь-яку інформацію. Не впадайте у паніку, випитуйте якомога більше деталей про неприємні обставини, попросіть людину, яка вам зателефонувала, назвати ім’я вашого рідного і відповісти на запитання особистого характеру. Як правило, з вами не захочуть більше спілкуватися.

Пам’ятайте, поліцейські не телефонуватимуть вам з вимогою перерахувати кошти за непритягнення рідних до відповідальності. У жодному разі не поспішайте виконувати умови аферистів, які вимагають у вас гроші за вирішення будь-яких питань.

Вам також може сподобатися