Санаторій «Медобори» – це один з найкращих лікувально-рекреаційних курортів України

30Топ-менеджмент часто помилково асоціюється з веденням підприємницької діяльності, скерованої на збагачення, про що вже згадувалося раніше. Насправді ж, досвідчені керівники чи не в першу чергу думають про покращення життя людей в тій чи іншій галузі, слідуючи певним ідеалам. Хорошим прикладом такого топ-менеджера є Василь Іванович Мартинюк, головний лікар санаторію «Медобори», що знаходиться у селі Конопківка Теребовлянського району, за 20 км від Тернополя. Конопківська оздоровниця – це один з найкращих лікувально-рекреаційних курортів України. Перший реабілітаційний санаторій на цьому місці створив вже понад 200 років тому вельможа з тодішньої Австро-Угорської імперії, барон Ян Конопко.

Ще тоді люди помітили, що природне середовище Подільських Товтрів та професіоналізм лікарів допомагають вилікувати навіть найсерйозніші недуги або реабілітуватися від важких травм. Санаторій «Медобори» сьогодні – це прямий спадкоємець першого курорту в Конопківці, що не тільки зберіг власне довкілля в первозданному вигляді, але й перейняв передові світові практики лікування та реабілітації, що протягом багатьох десятиліть допомагають оздоровлюватися українцям.

Цілющі води, досвідчені лікарі та хороше обладнання – лише частина успішності санаторію. У великій мірі розвиток «Медоборів» пов’язаний саме з досвідченим керівництвом, на чолі якого вже не перше десятиліття є Василь Іванович. Свою трудову діяльність він розпочав лікарем у 1988 році, а вже згодом став кандидатом медичних наук, заслуженим лікарем України (у 2007 році) та членом-кореспондентом Академії екологічних наук України. Наукова діяльність Василя Івановича заслуговує особливої відзнаки ще й тому, що в своїх працях на тему санаторно-курортного лікування він піднімає тему популяризації та активного використання нетрадиційних методів лікування (не прийнятих в Україні в першу чергу через застарілу систему охорони здоров’я). Праця на 936694_745103422226673_8053285853452971667_nпосаді депутата Тернопільської обласної ради дозволила головному лікарю санаторію активно співпрацювати зі структурами державного та обласного рівня для звернення уваги громадськості та політиків на необхідність розвитку галузі охорони здоров’я. Він також присвятив багато уваги вивченню специфіки лікування та реабілітації у В’єтнамі та Китаї, а також Тунісі. Звідти вдалося перейняти безліч незвичних для України методів лікування, які, тим не менш, відзначилися неймовірною ефективністю. Таким чином, санаторій «Медобори» є одним з найбільш інноваційних закладів курортного лікування та рекреації не тільки в Україні, але й за її межами – в усій Східній Європі.

Значною мірою завдяки професіоналізму головного лікаря санаторій почав відповідати усім вимогам навіть наймолодшого покоління українців, пропонуючи окрім лікування також безліч рекреаційних послуг (кіно та концерти, бібліотека, спортивний клуб, басейн, місця для риболовлі, екскурсії). Окрім усього іншого, Василь Мартинюк присвятив багато уваги популяризації та оновленню обличчя даної галузі в Україні: в радянські роки вважалося, що таке лікування та відпочинок доступні лише для партійної номенклатури та багатих людей. Сьогодні ж лікувальний відпочинок доступний кожному українцю. Поза цим, від 90-х років значно збільшена інтенсивність лікування: більшості недуг можна позбутися не більш, ніж за 10-12 днів, тоді як раніше лікування зазвичай займало понад 3 тижні і було більш коштовним.

На думку головного лікаря санаторію «Медобори», потрібно зробити ще багато, щоб вивести медичну галузь України на гідний рівень. Йдеться не тільки про доступність ефективного лікування для кожного з нас, але й збільшення усвідомлення українцями необхідності постійної підтримки власного здоров’я на достойному рівні. Василь Іванович Мартинюк – один з небагатьох, хто не тільки словом, але й ділом підтримує галузь охорони здоров’я в Україні.

Вам також може сподобатися