У Тернополі оголосили війну борщівнику

lechenie-ozhogov-ot-borshchevikaУ Тернополі знищують небезпечний борщівник Сосновського, розповідає начальник управління ЖКГ Тернопільської міської ради Олег Соколовський. Цього року для боротьби з рослиною найняли спеціальне підприємство, а з бюджету виділили 200 тисяч гривень.

— В нас укладена угода, підприємець тільки цим займається, що знищує весь борщівник. Знищують його в парку  Загребелля, по всьому місту. Якщо попередній рік ми трохи пізно спрацювали і  зрізали тільки великі рослини, то цього року знищують в зародку. Але є проблеми. Є багато приватних ділянок, де росте борщівник, ми пропонуємо людям знищувати. Але не всі пускають. Ми б його зрізали і забули. А так — залучаємо муніципальну поліцію, — розказує Олег Соколовський.

Головний комунальник міста каже, що рослина небезпечна тоді, коли вже цвіте. Як зазначає Олег Іванович, випари борщівника обпікають шкіру при легкому контакті, при більшому — просто роз’їдають аж до кісток. Ті, хто бачить борщівник, що росте у місті, можуть повідомляти про це в управління ЖКГ чи на довідку міської ради 1580.

Вам також може сподобатися