Завдання тестів ЗНО перевіряють два екзаменатори

geografiya-znoЦього року Український центр оцінювання якості освіти реалізував нову методику перевірки завдань тестів зовнішнього оцінювання, які перевіряються екзаменаторами. Про це повідомив директор УЦОЯО Вадим Карандій в інтерв’ю DT.UA.

За його словами, спочатку виконаний учасником ЗНО тест перевіряє один експерт, після чого фіксує результати своєї перевірки в комп’ютерній системі. Потім перевіряє другий експерт, який не бачить результатів перевірки його попередника, і так само заносить результати в систему.

Він зазначив, що якщо в системі інформація від обох експертів збігається — вважається, що роботу абітурієнта перевірено коректно.

«Якщо ж результати перевірки в чомусь не збігаються, остаточне рішення приймає старший екзаменатор, — він також перевіряє роботу й погоджується з думкою або першого екзаменатора, або другого», – повідомив директор УЦОЯО.

Він також зазначив, що схема перевірки завдань двома екзаменаторами не була реалізована у попередні роки через брак необхідного фінансування.

Джерело: http://osvita.ua

Вам також може сподобатися