Скільки зароблятимуть тернопільські лікарі?

likarsУряд розраховує, що після проведення медичної реформи зарплати медиків значно зростуть.

Про це заявила в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

За її словами, зарплата залежатиме від витрат, завантаженості лікарів та персоналу, а також допомоги місцевої влади. У підсумку вона може сягнути 25 тис. грн.

«На первинному етапі ми припускаємо, це залежатиме від кількості пацієнтів, місця, де вони працюють, і які у них витрати; а є лікарі, які будуть ФОПами, самі працюватимуть, інші будуть в амбулаторіях й отримуватимуь допомогу від міської ради. Тож можливо, від 10 тис. грн до 25 тис. грн. І навіть припускаємо, що будуть ті, хто ще більше зароблятиме», – сказала Супрун.

Водночас, в.о. міністра також висловила думку, що держава буде «обмежувати» лікарів, щоб у них не було надто багато пацієнтів.

«Не можна мати багато пацієнтів, бо тоді виникатиме черга, тож ми обмежуємо – не менш як 500 і не більше 2000 пацієнтів. Ці цифри приходять із Всесвітньої організації охорони здоров’я, і це також деякі норми, які зараз є в Міністерстві. Але ще потрібно дивитися на здатність лікаря – скільки хвилин можна приділити кожному пацієнту», – пояснила Супрун.

Джерело: finance.ua

Вам також може сподобатися