Рейтинг губернаторів. Степан Барна на 11-му місці

barnaТижневик «”Деловая столица” оприлюднив  рейтинг голів обласних державних адміністрацій за результатами соціально-економічного розвитку в першому кварталі 2017 року.

До першої трійки увійшли мер Києва Віталій Кличко та голови Київської та Полтавської обласної державних адміністрацій. Керівник Теернопільщини Степан Барна на 11-му місці.

Аналітики видання відзначають, що найбільшими проблемами області залишаються рівень рівень заробітної плати та темпи приросту іноземних інвестицій ($0,11 на душу населення). За цими показниками Тернопільська область на останньому місці в Україні.
Згідно проаналізованих офіційних статистичних показників, у Тернопільській області кризовою залишається ситуація на ринку праці. В регіоні – традиційно найнижчі зарплати в державі.
Підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн, звичайно, позначилося на показниках Тернопільщини, яка посіла друге місце за динамікою реальних зарплат (зростання на 31,4% в першому кварталі і на 31,8% за підсумками чотирьох місяців). Але, незважаючи на це підвищення, область залишилася останньою за розміром зарплат (4863 грн в середньому в січні-березні і 5152 грн в квітні).
І хоча великого скорочення числа зайнятих не відбулося (область навіть увійшла в четвірку кращих по динаміці чисельності штатних працівників), однак Тернопільщина увійшла в трійку регіонів, які допустили найбільші втрати робочого часу через вимушену неповну зайнятість.
До того ж, Тернопільщина виявилася останньою за припливом прямих іноземних інвестицій (всього лише $ 0,11 на душу населення), третьою знизу за динамікою експорту та п’ятою знизу за обсягами експорту на душу населення.
Є й позитивні зрушення. Область тримає третє місце серед регіонів з найнижчою заборгованістю по зарплаті на одного працівника, може похизуватися найменшим падінням народжуваності і найнижчою смертністю, та посіла п’яте місце за динамікою нефінансових послуг.

254524

Джерело: Галас

Вам також може сподобатися