Запасаємось вітамінами: який блендер краще обрати

blender-smuzi-1Літо – час, коли все буяє, а сади радують нас свіжими фруктами та ягодами. Саме час запасатися вітамінами та збільшити частку здорової та смачної їжі в раціоні. Розширити асортимент доступних десертів, експериментувати, створювати нові коктейлі допоможе блендер. Але для того, щоб цей кухонний прилад завжди радував господиню, потрібно обрати оптимальну модель.
В Україні порівняти ціни та придбати блендери можна за адресою http://price.ua/catalog487.html. А от який саме прилад обрати – спробуємо з’ясувати далі. При виборі потрібно звернути увагу на конструкцію та тип, потужність, кількість швидкостей та вибір насадок.

Тип
Існує два основних типи блендерів, занурювані та стаціонарні. Занурювані моделі складаються з рукояті, яка містить двигун, та робочої насадки. У стаціонарних блендерів також є спеціальна ємність для завантаження продуктів. Занурювані моделі займають мало місця, їх можна використовувати для роботи з будь-яким посудом, подрібнювати як малі порції, так і великі об’єми продуктів. Недолік таких приладів полягає в тому, що їх треба тримати в руках. Також під час приготування від блендера можуть розлітатися бризки.
Стаціонарний блендер не треба тримати, можливості приготування коктейлів та інших страв в ного ширші. Але такий прилад займає більше місця, не дозволяє готувати маленькі порції і створює більше шуму. Тому занурюваний блендер краще, якщо доводиться готувати порції різних об’ємів, потреби в частих експериментах нема, є необхідність працювати з твердими продуктами, а забруднення навколишніх предметів часточками продуктів не є проблемою. Для приготування коктейлів, а також подрібнення льоду, а також якщо ви хочете полегшити процес приготування, краще купити стаціонарну модель.

Потужність
Потужність блендерів варіюється від 100 Вт до 1 кВт. Компактні моделі споживають мало енергії, майже не займають місця, але вони не здатні працювати з твердими продуктами та готувати великі порції за один раз. Оптимальною для домашнього блендера є потужність 500-700 Вт. Більш потужні моделі варто розглянути, якщо є потреба готувати великі об’єми, або пришвидшити подрібнення твердих продуктів (горіхів, льоду, сухариків).

Кількість швидкостей
Найпростіші блендери мають дві швидкості, що дозволяє обирати оптимальний режим для м’яких та твердих продуктів. Якщо прилад не буде використовуватися дуже часто, то цього достатньо. Але для того, щоб забезпечити максимальну ефективність, слід придбати модель з більшим числом швидкостей. У деяких моделей їх кількість сягає 10 і навіть більше. З таким блендером можна подрібнювати фрукти та овочі, готувати пюре, коктейлі, колоти лід, тощо.

Насадки
Для розширення функціональності блендери комплектуються декількома насадками різної форми. Серед них можуть бути вінчики для використання в якості міксера, подрібнювачі фруктів та овочів, насадки для шинкування, різноманітні тертушки, млинок, додаткові чаші та інші аксесуари. Взагалі, чим їх більше, тим краще, але перед покупкою варто визначити для себе: чи варто переплачувати за насадки, якщо вони не будуть використовуватися.

Вам також може сподобатися