На Тернопільщині пішли служити жінки

armija_ukrajina_8578На Тернопільщині завершився призов офіцерів запасу. Всього з області призвано на військову службу 30 осіб.

«З 30 травня по 23 червня військові комісаріати виконували завдання з організації призову на військову службу осіб офіцерського складу.

Робота проводилася в два етапи. Спочатку військові комісаріати уточнювали данні про офіцерів запасу, організовували проведення медичного огляду та займалися відбором кандидатів Завершивши цю роботу – працювали безпосередньо з кандидатами.

Вського з Тернопільщини призвано на військову службу 30 офіцерів запасу. Наймолодшими є представниці прекрасної статі. Зокрема 22-річна молодший лейтенан з Лановець Олена Козюк та Ольга Стасів з Бучача. Найстарший серед призваних – 35-річний чоловіз з Бережан.

Хочу зауважити, що ми відібрали кращих офіцерів тобто тих, які виявили бажання служити», – зауважив начальник мобілізаційного відділу полковник Олександр Гора.

Нагадаємо, як напередодні зазначав міністр оборони Степан Полторак, призвані офіцери пройдуть навчання в навчальних центрах, а потім у разі підписання контракту будуть спрямовані на службу в зону антитерористичної операції.

Також міністр уточнив, що в Україні близько 96 тисяч офіцерів запасу. Призову підлягають громадяни віком до 43 років, які мають відповідну військову підготовку у військових навчальних закладах (ступінь не нижче бакалавра), але не проходили військової служби.

У Міноборони вказали, що до призову можуть не потрапити офіцери за результатами професійно-психологічного відбору, військово-лікарської комісії.

Також є низка умов для відстрочки – сімейні обставини, завершення навчання, або за станом здоров’я.

Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися