26-27 серпня на Тернопільському ставі пройдуть змагання з водно-моторного виду спорту

12321450_1079592892061014_6791555119322040286_n-660x440Світові змагання з водно-моторного виду спорту на Тернопільському ставі пройдуть 26-27 червня.  Протягом цих двох днів проведуть святкові заходи до Дня міста.

Цьогорічна гонка в класі F250 матиме назву “Меморіальна гонка Массімо Россі” на честь загиблого спортсмена. Також цього року, скоріш за все, буде парад човнів в центрі Тернополя.

– Ми отримали офіційне підтвердження від Федерації водно-моторного спорту про те, що в Тернополі цього року відбудуться уже традиційні змагання, – повідомляє міський голова Сергій Надал. – Пройдуть вони 26-27 серпня.

Оскільки це субота та неділя, а 28 серпня День міста, який припадає на понеділок, то усі святкові заходи проведуть протягом 26-27 серпня.

– Щоб і тернополяни, і гості міста мали більшу можливість відпочити, – зазначив Сергій Надал. – Поєднаємо все з концертною програмою, спортивними заходами та з чемпіонатом світу з водно-моторного спорту.

Детальніше про чемпіонати розповів президент Національної федерації водно-моторного спорту Віктор Шемчук.

Цьогорічна гонка в класі F250 матиме назву “Меморіальна гонка Массімо Россі”. Минулого року він став чемпіоном на Тернопільському ставі. Виграв один з етапів чемпіонату. Але на наступному етапі, який проходив у Німеччині, він загинув.

– Міжнародний водно-моторний союз погодив заяву міста Тернополя про проведення в цьому місті етапу чемпіонату світу в класі F500, етапу чемпіонату Європи в класі F250 та етапу чемпіонату Європи в класі F125 , – каже 20хвилин Віктор Шемчук. – Це традиційні змагання, які ми проводили минулого року. Це змагання професійних гонщиків, які будуть в Тернополя доводити свою першість.

Цього року проведуть розіграш Кубка Європи в класі S550, у якому візьмуть участь представники з України та інших країн. Розіграш цього Кубка проведуть вперше.

– У нас вже є перші заявки на участь, – продовжує пан Шемчук. – За два місяці до змагань зареєструвалось шість перших учасників. Це представники Австрії, Угорщини, Італії, Польщі та Білорусії. З досвіду за минулі роки, ми очікуємо, що буде 14-15 країн-учасниць. Можливо, будуть учасники й з екзотичних країн. Колись були представники з Південно-Африканської Республіки.

Традиційно сильними будуть команди з Литви, Латвії, Естонії. Найсильніші – італійці та німці. Організатори мають надію, що цього разу учасники з України гідно представлять нашу країну. У Тернопіль поборотись за першість приїдуть спортсмени з Дніпропетровська, Одеси, Києва.

– Ще одна хороша новина – до 2020 року, включно, у Тернополі в останні вихідні серпня відбуватимуться змагання з водно-моторного спорту, – каже Віктор Шемчук.  – Нам необхідно буде багато чого для цього зробити, але головне, що тернополяни прихильно ставляться до спортсменів, місто готове до змагань. Саме це і повпливало на остаточне рішення.

Джерело: 20хвилин

Вам також може сподобатися