Чому вчора під час зливи затопило майже весь Тернопіль?

11faef962d0b8daea74f28f6fdcb69ec8fca6144Під час зливи, 29 червня, затопило майже все місто. Найбільше води було біля “Універсаму”, на вул. Миру, Оболоня, просп. Бандери, на Збаразькому кільці та “Дамбі”.

Коли йдуть аномальні дощі і за пів години чи за годину випадає місячна норма, то бути добре не може, – каже начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури управління ЖКГ Андрій Дроздовський. – Якби вчора дощ йшов ще б з годину, то наслідки були б поганими.

Причина потопів, як пояснив пан Дроздовський, у тому, що каналізація не спарвляється з таким надмірнимобʼємом води. – Ця каналізаційна система з 20-ого століття, – каже чоловік. – А колись таких аномальних дощів не було, як зараз. А якщо і були, то дуже рідко. Я вчора їздив містом і бачив скільки було води, бордюрів видно не було. Але ми були готові, техніка працювала. Бригади виїжджали на проблемні ділянки. Звичайно, що швидко вирішити проблему було складно, оскільки потрібно було чекати, поки вся вода не стече з системи повністю. Щоб замінити всю каналізаційну систему, як пояснив Андрій Дроздовський, потрібно розрити місто,десятки років сотні мільйонів гривень.

Джерело: 0352

Вам також може сподобатися