На Тернопільщині від вірусу Petya постраждали вісім компаній та держустанов

site_internetНа Тернопіллі державні установи та підприємства продовжують звертатися до поліції із повідомленнями про здійснення кібератак. Так, відколи модифікована версія вірусу “Wannacry” – Petya.A почала поширюватись Україною, у нашій області від неї вже постраждали вісім держустанов та компаній.

– Загалом, лише за дві доби в Україні до  правоохоронців надійшло 1,5 тис. заяв про вірусне зараження комп’ютерних мереж. Кіберполіція спільно з провідними фахівцями як українських IT-компаній, так і зарубіжних організацій працюють над подоланням наслідків ураження українських комп’ютерних мереж шкідливим програмним забезпеченням, – повідомляють в ГУНП у Тернопільській області.

Співробітники органів внутрішніх справ звертаються до тернополян із проханням звертатися до поліції у разі, якщо на вашому комп’ютері ви виявите підозрілі операції.

Нагадаємо, вірус-вимагач Petya почав поширюватись в Україні напередодні Дня Конституції, 27 червня. Про хакерські атаки стали повідомляти банки, державні установи, мережі супермаркетів та автозаправок. Зокрема “Ощадбанк”, “Укрпошта”, “Нова Пошта”, “Укренерго”, “Укртелеком”, Міністерство інфраструктури України, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, “24 Канал”, “Інтер”, “Перший Національний” та багато інших організацій. Вірус, потрапивши на комп’ютери користувачів під час активації зашифрував усі фали, після чого вимагав 300 доларів в біткоінах.

Тим часом Верховна Рада вже готує новий законопроект на протидію подібним хакерським атакам.

– На разі в нас вже є готовий Закон України про кібербезпеку. Його потрібно лише «почистити» та внести деякі поправки, щоб вже за два тижні він пройшов у сесійну залу. Вважаю, що депутати, незалежно від фракції, одноголосно за нього проголосують, – відзначив народний депутат від Тернопільщини Ігор Побер.

Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися