Мати підозрюваного у вбивстві випускниці вимагає зміни слідчих і екстрасенсів

211 Поки що не коментує затримання підозрюваного і мати убитої Іринки.

В ліцеї, де навчався хлопець, всі в шоці. Кажуть, особливих проявів агресії від нього не бачили. Хоча погоджуються: Василь – проблемна дитина. Мама не вірить, що син убивця. Вимагає зміни слідчих і екстрасенсів

Матір Василя, якого затримали і оголосили підозру у вбивстві 17-річної Іринки Мукоїди, не вірить, що до злочину причетний її син. Жінка переконана: з дитини зробили цапа відбувайла.

Нагадаємо, тіло Іринки Мукоїди зі слідами насильницької смерті виявили зранку 26 червня на узбіччі траси у смт. Вишнівець Збаразького району. Підозрюваного затримали через тиждень після убивства. І обрали йому міру запобіжного заходу – тримання під вартою, без права внесення застави. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокуратурою Тернопільської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадження за ч.1 ст. 115 КК України (Умисне вбивство), розпочате за фактом вбивства неповнолітньої жительки смт. Вишнівець на Тернопільщині, – повідомили у прес-службі.

Підозрюваному у вбивстві дівчини 16 років. Звати його Василем. Сам він – мешканець сусіднього із Вишневцем с. Дзвиняча. Хоча навчався саме у Вишівці на кухаря.

У Вишнівецькому ліцеї, де навчався хлопець, наразі коментарів не дають, бо, кажуть, їм навіть ще офіційно не повідомили, що жорстокий злочин скоїв один з їхніх учнів. Проте викладачі в приватній розмові з журналістом та за умови, що не називатимемо їхніх прізвищ, поділились: Василь – складна і проблемна дитина. Так, мав проблеми з поліцією, прогулював уроки, часом нецензурно висловллювався, за що отримував чимало зауважень.

Проте особливої агресії від нього не бачили. Я не можу досі дійти до тями. У нас всі в шоці, – каже одна з викладачок ліцею. – Більшість людей не вірять, що це зробив Василь. І в селі також… Якщо це він – страшно. А як не робив того, а на нього «вішають» – теж… Попри публікації у деяких ЗМІ про те, що мати загиблої Іринки не вірить в причетність до вбивства Василя, жінка у телефонній розмові з нашим журналістом розповіла інше.

Я не можу чітко сказати – вірю, чи ні, – каже пані Ольга. – Я ще не була у поліції і не бачила жодних доказів. Коли побачу все – тоді ми зможемо говорити про це. Більше мені поки що сказати нічого.

Вимагає відсторонити всіх слідчих і прокурорів та запросити для розслідування цього вбивства столичних поліцейських мама підозрюваного Василя. Наталія Жук говорить, що добиватиметься, аби весь світ дізнався про цю трагедію. Також жінка запевнила, що звертатиметься до екстрасенсів, аби відшукали правду та знайшли справжнього вбивцю Іринки.

Ніхто не вірить, що убив мій син, – каже мати Василя пані Наталія. – Мене до дитини не підпускають. У них (поліцейських – прим. авт.) немає ні доказів, нічого. Є купа свідків, де дитина перебувала в той час. В 2.45 він вже був дома, в ліжку. Дитину вони викрали без нашого відома ще вдень. А батька до нього привезли тільки ввечері. Де переховували і що з ним робили від обіду – ми не знаємо. Ми й до цієї пори не знаємо, де наша дитина.

Жінка разом з односельцями, які також не вірять у причетність Василя до вбивства, збираються прийти під стіни головного управління нацполіції, аби добиватись справедливого розслідування, запевнила мама підозрюваного.

Я підніматиму весь світ на ноги, будуть екстрасенси, журналісти, всі, – запевнила пані Наталія.

Розслідування цього резонансного вбивства перебуває на контролі у керівництва національної поліції та генпрокуратурі.

Коментар

Олександр БОГОМОЛ, 40 р., начальник головного управління нацполіції в області:

– Звичайно, нам ускладнювали роботу різноманітні чутки про ймовірних вбивць, а також небажання місцевих мешканців допомагати поліції. Ми замість того, щоб шукати вбивцю, втрачали час на пояснення і врегулювання конфліктів.

Додам, що допомогли в розслідуванні камери, встановлені на території смт. Вишнівець, та відео, надане водіями. Наголошую, розслідування щодо вбивства дівчини триває.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися