Піротехніки ДСНС щодня вирушають до місця чергової небезпечної знахідки

mns4 липня фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Тернопільській області протягом доби знищили 2 вибухонебезпечних предмети, часів Другої світової війни, виявлені 3 липня поблизу м. Теребовля.

Цього ж дня, на до рятувальників надійшли повідомлення про два випадки виявлення вибухонебезпечних предметів. В смт. Козова, на вул. Заводській, під час проведення демонтажу труби на території одного з підприємств виявлено артилерійський снаряд, калібром 105 мм, часів Другої світової війни. А на узбіччі дороги між селами Буцнів та Серединки Тернопільського району виявлено один артснаряд калібром 75 мм.

До місця знахідки направлено піротехніків ДСНС. Після детального обстеження території, прилеглої до місця знахідки, на предмет виявлення інших боєприпасів, всі небезпечні знахідки будуть знищені в безпечному місці, шляхом контрольованого вибуху.

Громадяни, пам’ятайте, якщо ви знайшли предмети, які зовні схожі на боєприпаси, або є підозрілими – не торкайтесь їх! Ні в якому разі не намагайтесь їх розібрати, або підпалити! Про знахідку негайно повідомляйте до місцевого підрозділу ДСНС, зателефонувавши за номером «101». Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків!

Вам також може сподобатися