Мама маленького тернополянина в розпачі – дитина помирає в неї на очах

eb7ee9a25f6d43e4a854e858043e4bdd_XLУсе почалося, коли Максиму Чайковському з Тернополя було три з половиною роки. У цей час дитина захворіла – запалення вуха, яке потягнуло за собою страшні наслідки. Прогнози лікарів невтішні.

– У сина рідкісне генетичне захворювання — нейрональний цероїдний ліпофусциноз і прогресуюча міоклонічна епілепсія. Як нам пояснили, організм його стрімко починає втрачати всі функції: розумові, моторні тощо. Це просто пекельні муки для дитини, які, закінчуються летально за 2-3 роки, якщо не вдаватися до кардинальних дій. Я не можу спокійно дивитися як моя дитина помирає і благаю про допомогу, – говорить мама хлопчика Діана Чайковська.

За словами жінки, лікарі не зразу знайшли причину виникнення страшних судом у її дитини. Спочатку «списали» усе на перенесений отит. Прооперували і виписали додому. Однак судоми знову і знову поверталися. Наступним діагнозом була «епілепсія».

– Максим змінювався на очах. Нападів бувало і по двадцять на добу. Він перестав ходити і говорити, різко втрачав зір. Куди ми тільки не їздили на лікування – і в Київ, і в Туреччину, і в Польщу. Нарешті нам встановили правильний діагноз, тепер потрібне лікування, – додає згорьована матір.

У Бейруті Максима готова обстежити досвідчений лікар Роза-Мері Бостані, яка є фахівцем у цій галузі. Скільки коштуватиме лікування поки невідомо, втім у родини не залишилося жодних заощаджень, адже півтора роки вони боролися із страшною недугою маленького хлопчика. Відтак, усіх небайдужих до чужого горя людей просять переказувати будь-які кошти на розрахунковий рахунок Тернопільської міської організації Товариства Червоного Хреста — 26003000257277 у ПАТ «Укрсоцбанк», МФО 300023, код 14034994 із приміткою «Благодійний цільовий внесок на лікування Чайковського Максима Сергійовича» або на картку «Приватбанку» №5168 7427 0142 8264, Чайковська Діана Олегівна. Номер телефону матері: (098) 710-60-63. Не стійте осторонь і допоможімо разом врятувати хлопчика, який так хоче жити.

Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися