Нові подробиці афери року

nahutaУ справі «хмельницького шейха» (він же горезвісний аферист Дмитро Нагута), якому жителі Тернопільщини й інших областей віддали свої заощадження та залишились з нічим, стали відомими нові подробиці.

Виявляється, до «афери на мільйони» причетні шість хмельницьких фірм. За даними поліції (а справою займаються хмельницькі і тернопільські правоохоронці), легалізовувати кошти вкладників “Helix” вдавалося через шість хмельницьких фірм. Наприклад, підозрюють ГО “Дитяче спортивне об’єднання “Хелікс-Спорт” та ТОВ “Джой Ленд Хмельницький”, гучне відкриття якого відбулося у грудні 2015 року. Зараз розслідуванням справи займаються тернопільські правоохоронці.

Нагадаємо, Дмитра Нагуту затримали у грудні минулого року. Тоді із заявами до поліції звернулася понад сотня ошуканих громадян. Йдеться про суму збитків, розміром понад 10 мільйонів гривень. Майже одразу підозрюваний в аферах вийшов із СІЗО під заставу у 5 мільйонів. Гроші, за словами самого Дмитра Нагути, йому помогли зібрати 56 партнерів компанії. Підозрюваного зобов’язали носити електронний браслет, вилучили закордонний паспорт та заборонили залишати Київ, де він і живе.

За шахрайство в особливо великих розмірах, у разі доведення провини, йому може загрожувати позбавлення волі строком від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Сам Дмитро усі звинувачення заперечує.

Джерело: 0352

Вам також може сподобатися