Заробітна плата тернополян зросла на 40-46%

zarplДержавна служба статистики України підрахувала рівень реальної заробітної плати українців. За даними відомства, в липні 2017 року громадяни України почали заробляти на 17,2% більше в порівнянні з липнем минулого року, хоча в порівнянні з червнем поточного року зарплата зменшилася на 0,5%. Про це повідомляє прес-служба Держстату.

За даними відомства, середня номінальна зарплата штатних працівників в липні порівняно з червнем знизилася на 0,3%, а за рік – збільшилася на 36,6%, і склала 7,33 тис. гривень.

Найбільше зростання зарплат Держстат зафіксував у Сумській, Чернівецькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Закарпатській, Житомирській, Вінницькій, Полтавській, Івано-Франківській, Херсонській, Тернопільській та Черкаській областях, де зарплати зросли на 40-46%. Зарплати в столиці збільшилися не так істотно – на 31,9%.

Найнижче зростання зарплат Держстат зафіксував в Донецькій і Луганській областях (без урахування зони АТО), де вони збільшилися на 31,4 і 24,8% відповідно.

При цьому найбільшою середня зарплата в липні 2017 року була у столиці – 11,4 тисячі гривень, а найнижчою – у Чернігівській області – 5,8 тис. гривень. У більшості областей розмір зарплати – в межах від 6 до 7 тис. грн.

Джерело: lypa.com.ua

Вам також може сподобатися