Мешканка Чорткова заплатила чималі гроші за зняття прокляття

voro800 американських доларів та 3 тисячі гривень вартувало мешканці Чорткова зняття прокляття, а жителька Збаразького району втратила 18 тисяч через свою безпечність. Два факти крадіжки поліцейські задокументували 21 вересня. Потерпілі – жінки похилого віку.

У ході проведених слідчо-оперативних заходів стало відомо, що до злочину причетні жінки ромської національності. Вони приїхали до села, ходили від хати до хати, купуючи горіхи.

Не залишили осторонь і помешкання 78-річної жительки Чорткова. Зловмисниці почали спілкуватися з господинею, а потім попросили води. Жінка не відмовила та запросила гостей до хати. Під час розмови одна із незнайомок запевнила власницю помешкання, що на нії лежить страшне прокляття. Його може зняти її приятелька, яка є відомою цілителькою.

Допоки псевдоворожка знімала пороби, інша ходила будинком і шукала цінні речі. Коли всі “прокльони” було знято, жінки покинули помешкання. Спочатку пенсіонерка нічого підозрілого не помітила, а через три дні виявила зникнення 800 американських доларів та 3000 гривень.

Ще один факт крадіжки задокументувати працівники Збаразького відділу поліції. Через свою безпечність жінка стала черговою жертвою пройдисвітів. Пенсіонерка залишила відчинений будинок, а сама поралась по господарству. Повернувшись до оселі 83-річна пенсіонерка виявила, що у неї пропало 18 000 гривень. Про це збаражчанка повідомила синові, який і звернувся до поліції.

Потерпіла каже, що вона бачила неподалік свого будинку двох невідомих жінок. Про них розповідають і місцеві мешканці. За словами сусідів жертви крадіжки, того дня селом їздив автомобіль з представницями ромської національності.

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частин 2 та 3 статті 185 Кримінального кодексу України.

Працівники поліції закликають усіх мешканців краю взяти на озброєння кілька порад:

– якщо до вас підійшли на вулиці або зайшли на подвір’я з пропозицією поворожити чи зняти порчу, намагайтеся якомога швидше завершити спілкування з незнайомцями;

– не дозволяйте чужинцям заходити до свого помешкання, натякніть, що вдома не самі або ж скоро має повернутися хтось з рідних;

– не відповідайте на запитання, що стосуються вас чи ваших рідних – це спосіб зібрати інформацію, яка, без сумніву, буде використана не на вашу користь;

– не соромтеся покликати на допомогу випадкових перехожих чи сусідів. При появі сторонніх, шахрай найімовірніше постарається швидше зникнути;

– у жодному разі не давайте незнайомцеві своїх речей, грошей, коштовностей. Ви й не помітите, коли їх підмінять;

– пам’ятайте, що незважаючи на те, на скільки часу ви покидаєте помешкання чи знаходитесь неподалік, завжди замикайте вхідні двері. Адже одного разу ви можете знехтувати правилами безпеки, а потім станете черговою жертвою пройдисвітів.

Якщо ви помітили підозрілих осіб ромської національності, які приїхали до села чи міста, та викликають у вас сумніви, не зволікайте і телефонуйте на лінію «102».

Вам також може сподобатися