У школярів крадуть мобільні телефони

telefonaУ дитини вкрали мобільник – такі звернення мешканців області все частіше документують правоохоронці. 27 вересня ґаджети пропали у двох малолітніх мешканців обласного центру.

Телефон у одного зі школярів витягнули з рюкзака  у приміщені школи, інший  – у тролейбусі.

Такі випадки непоодинокі. Причина – діти не завжди відповідально і бережно ставляться до свого майна. А телефон, захований у кишеню верхнього одягу чи рюкзака, є легкою здобиччю для злодіїв. У громадському транспорті в час пік чи в черзі у супермаркеті дитина навіть не помічає як  спритний злодій викрадає засіб зв’язку.

Тому купуючи дитині мобільний телефон, не забудьте навчити її правил безпечного користування. Поясніть, що телефон не можна носити  у зовнішній кишені верхнього одягу, сумки чи рюкзака. Не слід залишати телефон у загальнодоступних місцях – роздягальнях, їдальнях, актових залах навчальних закладів. Там їх легко поцупити, а потім важко знати.

Не бажано користуватися побілкою без потреби в людних місцях. Поясніть дітям, що дорогий телефон – приманка для зловмисників, його можуть просто вирвати з рук, або ж шахрайським способом заволодіти, наприклад під приводом терміново зателефонувати.

Зрештою, навіть найпростішої моделі буде достатньо, аби ваш школяр був на зв’язку.

Вам також може сподобатися