Дітей без щеплення проти кору не допустять в садочки та школи

vakzynaЗаборона поки стосуватиметься трьох областей: Івано-Франківської, Одеської та Тернопільської, де нині фіксують спалах цього захворювання

Дітей, які не мають щеплення проти кору, не допускатимуть до навчання у садочках та школах. Відповідне рішення ухвалили на нараді в уряді, повідомляє “5 канал”.

Заборона поки стосуватиметься трьох областей: Івано-Франківської, Одеської та Тернопільської, де нині фіксують спалах цього захворювання. Так, від початку вересня на Прикарпатті зареєстрували 747 хворих на кір, на Одещині – 589, на Тернопільщині – 70.

Головна причина поширення інфекції – небажання вакцинуватися. За даними МОЗ, на кінець серпня цього року другу дозу вакцини за календарем щеплень отримали лише 60% дітей віком до 6 років.

“Йтися повинно не лише про три області, а про виконання законів України. І Закон України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, стаття 15, чітко говорить, що невакцинована дитина не має права відвідувати дитячі колективи. Такі норми є в багатьох країнах. Те, що в трьох областях є найбільш неблагополучна ситуація з кором, то, звичайно, дії повинні бути вжиті саме в цих областях, для того щоб зменшити кількість хворих”, – розповів експерт Міністерства охорони здоров’я за напрямами “Інфекційні хвороби” та “Дитячі інфекційні хвороби” Федір Лапій.

Джерело: www.5.ua

Вам також може сподобатися