Шахраї ошукали тернополянку на круглу суму

Stvorennya-pidprimiestva-pidpriiemcya20 000 гривень шахрайським способом заволоділи невідомі. Саме таке повідомлення надійшло до Тернопільського відділу поліції від місцевої мешканки.

Як розповіла потерпіла, 1 жовтня близько обіду до неї зателефонував невідомий, та дізнався реквізити банківської картки краяни. Чоловік мав намір перевести кошти за бронювання оренди квартири, оголошення про яке, жінка розмістила на одному із сайтів.

Через певний проміжок часу пролунав ще один дзвінок. Цього разу незнайомець представився працівником банку. Чоловік повідомив, що картковий рахунок жінки заблоковано через збій системи тож, аби вберегти кошти їх необхідно перевести на інший рахунок.

51-річна жителька обласного центру зняла готівку в сумі 20 000 гривень.  За підказками афериста через термінал краянка перерахувала суму на невідомий рахунок. Як тільки жінка завершила трансакцію, аферист поклав слухавку. Жінка зрозуміла, що потрапила на гачок аферистів. За допомогою звернулась до поліцейських.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство.

Правоохоронці вкотре наголошують місцевим мешканцям, ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим. Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців.

Ніколи не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS. Якщо дзвонять і уточнюють ці дані, знайте: це спроба шахрайства.

Суворо дотримуйтеся правил користування карткою, не передавайте ніякої інформації третім особам. Якщо подзвонили і представилися співробітником банку з невідомого номера телефону, не потрібно вступати в дискусію, покладіть слухавку та зателефонуйте на гарячу лінію фінустанови. Всі дзвінки, які надходять з банку клієнту, зберігаються в історії контактів з клієнтом.

У разі надходження дзвінка з невідомого номера необхідно терміново передзвонити на гарячу лінію і уточнити у оператора всю інформацію по карті, при втраті або крадіжці – карту заблокувати.

Якщо ж ви потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102».

Вам також може сподобатися