Гастролера з Черкащини тернопільські поліцейські підозрюють у вчиненні крадіжки

poliz49-річного жителя Черкащини поліцейські Тернопільщини підозрюють у вчиненні крадіжки з приватного помешкання в обласному центрі. З чужої квартири гастролер виніс дрібної техніки на понад десять тисяч гривень.

Повідомлення про злочин надійшов від тернополянки наприкінці вересня. Зі слів жінки, невідома особа шляхом підбору ключа  проникла до її двокімнатної квартири на вулиці Кривоноса і винесла звідти ноутбук, фото та відеотехніку, мобільні телефони. Вартість втраченого потерпіла оцінила у 10200 гривень.

У розпорядженні оперативників серед речових доказів було відеоспостереження, адже один із під’їздів будинку, де трапилася крадіжка, оснащений камерою. Через декілька днів надійшла інформація від вінницьких поліцейських про те, що за спробу вчинити крадіжку був затриманий 49-річний житель Черкащини. Зловмисника помітили люди, коли той ходив і оглядав замки дверей чужих квартир, та повідомили про це поліцейських. Затриманий у Вінниці зловмисник ззовні був дуже схожий на крадія, якого розшукували тернопільські правоохоронці. Більше того, лиходій був навіть у тому ж одязі та взутті.

Нині зловмисникові вже обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та  оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 185 КК. Поліцейські також перевіряють його на причетність до вчинення аналогічних злочинів.

Сам підозрюваний співпрацювати зі слідством відмовився, не дає жодних показів. Поліцейські встановили, що він – уродженець Росії, тривалий час проживав на Луганщині, а в Черкаську область переїхав, одружившись. У кримінальному світі – не новачок. Минулого року звільнився після відбування покарання за вчинення розбійного нападу.

Вам також може сподобатися