Сьогодні тернополяни ярмаркували

22711683_1574271472631318_521591280_o-Copy-700x525Овочі, фрукти, крупи, м’ясо, рибу, приправи, цукор та мед  продавали у Тернополі на сільськогосподарському ярмарку. Підприємці з різних районів пропонували продукцію за доступними цінами. Тернополяни зауважували, овочі, цукор та фрукти можна купити значно дешевше, ніж на ринку. М’ясо та сало приблизно в ціні не відрізняється.

– Купила капусту, щоб на зиму заквасити, – каже тернополянка Лідія. – Заплатила 1,50 грн за 1 кг, а на ринку капуста коштує 3-5 грн. Також картоплю на ярмарку продали за 3 грн за 1 кг, а на ринку продають за 4 – 4.5 грн, моркву на ярмарку взяли за 4 грн – гарну велику, на ринку за стільки грошей таку не знайдеш. Також яблука купили великі за 15 грн/кг, а менші коштували 8 грн. Червоний перець для фарширування продавали за 12 і 20 грн, а зелений – за 8 грн. Цукор продавали за 625 грн за мішок, на ринку ж ціна стартує від 650 грн.

Нагадаємо, ярмарки у Тернополі 21 жовтня проводили у трьох районах:

– масив «Дружба» (територія на перехресті вул. Миру – Дружби);

– масив «Східний» (проспект Степана Бандери, 15 – майданчик перед центральним стадіоном, вул. Протасевича – площадка перед рестораном «Галич»);

– масив «Сонячний» (вул. Леся Курбаса – майданчик ринку «Галицький», проспект Злуки, 45 – майданчик біля кінотеатру ім. Довженка). Тут продавали такі товари:

Овочі:

картопля – 3-4 грн/кг;

капуста – 1,5-2 грн/кг;

морква – 4-5 грн/кг;

цибуля – 4 грн/кг;

помідори – 15-25;

огірки – 25;

перець – 8 (зелений), 12-20 – червоний;

буряк – 6.

Фрукти:

яблука – 8, 15;

кавун – 6;

диня – 12.

Крупи:

перлова – 6,5/кг;

кутя – 6;

ячмінь – 6,5.

М’ясо:

Свинина – 100-130;

шинка – 175-180;

ковбаса домашня – 135-150.

Сало – 30-60 грн/кг.

Риба:

товстолобик – 30-35 грн.

Мед – 80 грн/л.

Цукор – 625 грн за мішок.

Джерело: Терен

Вам також може сподобатися