На Тернопільщині зібрали 10 тисяч тонн гречки

grechkaУ Тернопільській області зібрали майже 10 тисяч тонн гречки, продовжують також збирання кукурудзи на зерно. Найкраще наразі впоралися із поставленим завданням сільськогосподарські підприємства Борщівського району. Про це стало відомо під час виїзного засідання колегії обласної державної адміністрації.

Як поінформував в. о. директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Стахів, в області завершено збирання гречки на площі майже 6,6 га, намолочено 9,6 тис. тонн, що на 3,1 тис. тонн більше, ніж у 2016 році, при врожайності 14,5 ц/га, що на 2,5 ц/га більше минулорічного показника.

«Найвища врожайність гречки у господарствах Шумського – 25,3 ц/га, Підгаєцького – 20,1 ц/га та Теребовлянського районів –19,6 ц/га. Лише по 8,4 центнера з гектара зібрано сільськогосподарськими підприємствами Монастириського району», – зазначив Володимир Стахів.

Також він повідомив, що в області продовжується збирання кукурудзи на зерно.

«Станом на 23 жовтня вже зібрано більше 23 тисяч гектарів, або 26% до прогнозу. Намолочено 172 тисячі тонн при середній урожайності 74,2 ц/га, що на 6,6 ц/га більше, ніж торік. На 83% посіяних площ зібрано кукурудзу сільгосппідприємствами Борщівського району, 48% – Гусятинського, більше 30% – Підволочиського, Теребовлянського, Чортківського та Бучацького районів», – зауважив Володимир Стахів.

Вам також може сподобатися