“Картку тернополянина” передаватимуть в маршрутці по руках

9e2d6c1b1202c73e392b8764e8105740970492feВалідатори для безготівкової оплати почали встановлювати в тернопільських маршрутках. Чимало водіїв ще не розібралися як користуватися електронною системою.

За словами начальника управління транспорту міськради Ігоря Мединського, понад 70% маршруток міста технічно обладнані та готові працювати з електронним проїзним квитком.

– В маршрутках система діятиме таким чином: людина передаватиме картку тернополянина, водій проведе її по валідатору і передасть її назад разом з квитком, – зазначає Ігор Мединський. – Якщо на картці не вистачатиме коштів, на зчитувачі загориться червоне світло та спрацює звуковий сигнал, і пасажиру доведеться заплатити готівкою.

– Я не уявляю як буде з тим передаванням карточки, – каже тернополянка Ілона Хомець. -Так вона може і не повернутися до власника. Адже картку тернополянина отримають не всі, в Тернополі проживають багато неприписаних і вони мають платити більше. Думаю, у нас достатньо нечистих на руку громадян, які захочуть скористатися халявою і привласнити чужу картку зі знижкою. Заховав в кишеню в набитому салоні маршрутки, на наступній зупинці вийшов і шукай вітру в полі.

Далеко не всі водії задоволені електронною системою оплати. Зокрема один з водіїв, який ще не отримав валідатора каже, що інформацію про картку тернополянина дізнається не від перевізників чи чиновників, а з новин. –

Проблема в тому, що валідатори встановлюють біля водіїв, – каже водій. – Здається в Полтаві діє така ж система, але там пасажири проводять карткою по валідаторі самі, а водію лише засвічується червона чи зелена лампочка.Треба ще одну людину-кондуктора, бо я не матиму можливості відволікатися на ті електронні штуки. Вони хоч розуміють, що це впливатиме на безпеку пасажирів? Легка неуважність водія під час руху, і це може закінчитись плачевно, а попереду зима, ожеледиця.

Водії, які отримали валідатори наразі вчаться ними користуватися.

– Вже двічі спостерігала в маршрутках таку картину: водії проводили своєю карткою, і спочатку їм друкувало чеки, а потім вискакував просто білий папір. Знервувавшись та поматюкавшись вони так і не знали що з цим робити, – розповідає пасажирка Марія.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися