Правоохоронці наголошують краянам бути обачними

policiaВпродовж доби одразу двоє жителів села Колодно Збаразького району потерпіли від рук невідомих. Зловмисники винесли з помешкання краян всю знайдену готівку та ювелірні вироби, тим самим завдали збитки на круглу суму.

У ході проведених слідчо-оперативних заходів стало відомо, що до злочину причетні  троє смуглявих жінок не слов’янської зовнішності. Вони приїхали до села, ходили від хати до хати, під приводом купівлі постільної білизни.

Не залишили осторонь і помешкання 32-річної жительки Тернопілля. Зловмисниці потрапили до помешкання підібравши ключ від вхідних дверей. Обнишпоривши будинок незнайомки знайшли сховок краянки. Як наслідок зникло 1000 гривень, 100 американських доларів та золоті вироби.

Ще одна потерпіла жінка 1972 року народження, яка через свою безпечність стала черговою жертвою пройдисвітів. Місцева мешканка залишила відчинений будинок, а сама поралась по господарству. Повернувшись до оселі 45-річна потерпіла виявила, відсутність 100 гривень, 50 євро та чималу кількість золотих виробів. Завдані збитки вона оцінила в 50 000 гривень.

Односельчани розповіли, що вони бачили як незнайомки пересувались на автомобілі вітчизняного виробництва червоного кольору.

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 185 Кримінального кодексу України.

Працівники поліції закликають усіх мешканців краю взяти на озброєння кілька порад:

– якщо до вас підійшли на вулиці або зайшли на подвір’я з пропозицією поворожити чи зняти порчу, намагайтеся якомога швидше завершити спілкування з незнайомцями;

– не дозволяйте чужинцям заходити до свого помешкання, натякніть, що вдома не самі або ж скоро має повернутися хтось з рідних;

– не відповідайте на запитання, що стосуються вас чи ваших рідних – це спосіб зібрати інформацію, яка, без сумніву, буде використана не на вашу користь;

– не соромтеся покликати на допомогу випадкових перехожих чи сусідів. При появі сторонніх, шахрай найімовірніше постарається швидше зникнути;

– у жодному разі не давайте незнайомцеві своїх речей, грошей, коштовностей. Ви й не помітите, коли їх підмінять;

– пам’ятайте, що незважаючи на те, на скільки часу ви покидаєте помешкання чи знаходитесь неподалік, завжди замикайте вхідні двері. Адже одного разу ви можете знехтувати правилами безпеки, а потім станете черговою жертвою пройдисвітів.

Не забувайте, що зачинений будинок, це не гарант того, що до середини ніхто не потрапить. У всіх випадках господарі залишають ключі від помешкання в легкодоступних та відомих місцях, таких як, підвіконник, килим, взуття, або й зовсім не зачиняють вхідні двері.

Якщо ви помітили підозрілих осіб, які приїхали до села чи міста, та викликають у вас сумніви, не зволікайте і телефонуйте на лінію «102».

Вам також може сподобатися