На Тернопільщині злодії сховали вкрадену львівську ікону

policiya-250x188Старовинну ікону викрадену на Львівщині днями знайшли у каплиці посеред поля в Бучацькому районі. Дерев’яний образ вирізьблений у 18 столітті зайняв центральне місце у маленькій церкві. Проте ніхто з жителів села Нові Петликівці, поблизу якого споруджена придорожня святиня, не знав, що там з’явився намолений образ. Правоохоронці припускають, тут злочинці переховували ікону, допоки шукали покупця.

– Капличка на окремні села. Люди туди здебільшого навідують влітку, у добру погоду. Відтак не дивно, що ніхто з моїх односельчан не помітив, що в маленькій церквиці знаходиться щось чуже. Про цю знахідку мені повідомили львівські правоохоронці, – розповідає сільський голова с. Нові Петликівці Тарас Єднак.

Ікона унікальна – фігури вирізьблені з дерева й пофарбовані. Щороку тисячі вірян, які йдуть до відпустового місця у Польщі, складають молитви у невеликому храмі, де зберігається святиня. Сільський голова села Губичі радіє, що образ повернеться додому.

– Ікона пропала з нашої церкви ще 19 жовтня. Самі не знаємо як це сталося і хто на таке здатен. Але тепер поставимо нові, місці замки, щоб вона більше не пропадала, – зауважив сільський голова с. Губичі на Львівщині Василь Івашків.
Як вдалося знайти ікону аж за триста кілометрів, львівські слідчі поки не розголошують. Після трафунку її обіцяють пильнували ліпше.

Вам також може сподобатися