Чоловіки родини Єгорових врятували двох рибалок, які тонули на Івачівському ставі

vlcsnap-2017-11-07-17h05m37s694Двоє рибалок перевернулися у човні на плесі Івачівського ставу. Чоловіки відчайдушно намагалися врятуватись, але без допомоги не могли. Витягати їх із крижаної води кинулись чоловіки родини Єгорових – хлопець, його батько, та дід. Ситуацію ускладнював пронизливий вітер, який здійняв на озері великі хвилі. Єгорові неабияк ризикували власним життям, адже піти на дно могли і їхні човни. Проте історія має позитивне завершення.

– Я стояв отамо десь коло жовтого буса, побачив, онтамо лодка є сама ближня, в тому місці побачив, що так як би заду в лодки нема, ну і повністю лодка вже втонула. Я розвернувся і побіг до тата, тато сказав, біжи до діда. Дідо скоро взяв лодку, весла, поплив за людьми. І тато за ним поплив, – пригадує очевидець Юрій Єгоров.

Рибалки були обоє у воді, один за кілька метрів від іншого, пригадують очевидці. Через сильний вітер та хвилі пливти їм на поміч на човнах було вкрай важко. Їх зносило, гребти довелось проти вітру.

– Батько підплив перший до них, вони вже злапались за лодку. Я тоді вже підплив до них, поставив лодку буквою Т, так щоб батькова лодка стояла боком до хвилі, а моя лодка стояла носом до хвилі, шоб не затопило лодку. Витягнули одного спочатку, того, що саме гірше себе почував, бо він вже підмерз добре, тоді переліз я на батькову лодку, і витягнув другого, – розказує рятівник Василь Єгоров.

Витягнувши рибалок, їх рятівники розвернули човен і попливли до берега. Завели їх до хати, передягнули та поклали в ліжко відігріватись. Тоді приїхали рятувальники та швидка.

– Вони вже були передягнуті в сухий одяг, в теплому приміщенні. Було визвано працівників швидкої допомоги, аби виявити їх стан на предмет переохолодження і в цілому їх стан здоров’я. Стан їх був задовільний, від госпіталізації вони відмовились, – говорить старший помічник начальника зміни ОКЦ УДСНСУ в Тернопільській області Роман Губіцький.

Рятувальники кажуть, що рибалки знехтували правилами поведінки на воді та не врахували погодні умови – виплили у штормову погоду. Це і стало основною причиною того, що їх човен перекинувся.

Джерело: ТВ-4

Вам також може сподобатися