Тернопільскі пенсіонери отримуватимуть кошти на проїзд в громадському транспорті?

validaatorite-kasutamine-uhistranspordis-10-65615844Фрази “по посвідченню” в тернопільському транспорті незабаром може зникнути: в Мінсоцполітики готують зміни до системи пільгового проїзду в громадському транспорті, повідомив міністр Андрій Рева.

Кабінет міністрів готує монетизацію пільг на транспорт, замість пільг в натуральному вигляді українцям будуть надавати грошову компенсацію.

Про це в інтерв’ю Апостроф. Економіка розповів міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Він зазначив, що нинішня система надання пільг в натуральному вигляді закріплює соціальну нерівність.

“Наприклад, якщо ви живете в Києві, ви кожен день можете користуватися чотирма видами транспорту, а якщо живете в селі в Житомирській області, то ви в кращому випадку раз або два рази на рік будете користуватися метро”, – сказав Рева.

При цьому на сьогоднішній день в країні не встановлені ліміти для пільгового проїзду на транспорті, що стимулює зловживання з боку пасажирів – вони їздять без всяких обмежень, тоді як держава змушена компенсувати вартість проїзду, підкреслив глава Мінсоцполітики.

Нова система, за словами міністра, повинна усунути цей перекіс.

“Встановлюються нормативи поїздок, і йде розрахунок вартості цих поїздок. Потім людині виділяють місячну сума, і, якщо він живе в місті, де є відповідний транспорт, пільга йому виплачується грошима – і в рамках цієї суми він користується послугою. Якщо він живе в сільській місцевості і користується транспортом, то він передає підтверджуючі документи, коли поїздка вже здійснена, і йому проводять компенсацію вартості проїзду за місяць”, – пояснив Рева.

Вам також може сподобатися