Скільки доведеться віддати за оренду квартири на Новий рік у Тернополі

novrikКвартир на святкування Нового року в Тернополі вже майже не залишилося, кажуть місцеві ріелтори. Ціна квартири часто залежить від інтер’єру, площі та району, де розташоване помешкання.

До Нового року залишилося трохи більше місяця. Тернополяни вже давно почали планувати, де будуть зустрічати це свято. Одні їдуть в Карпати, інші у теплі краї чи у Європу. Однак більшість зустрічають Новий рік вдома, в колі сім’ї, або збираються з друзями в орендованому житлі.

Переважно у Тернополі бронюють квартири для зустрічі Новго року за півроку наперед. А бувають випадки, що і за рік, розповідає керівник місцевого агентства з нерухомості пані Ольга.

– Сьогодні у місті можна орендувати однокімнатну квартиру за 300-400 грн за добу, проте на новорічну ніч власники за неї хочуть більше 2-х тисяч. Як правило однокімнатні квартири орендують молоді пари. Дві і більше кімнат винаймають компанії. За них власники просять і до 5 тис. грн.

На ціну квартири впливає місце розташуваня, ремонти, кількість кімнат, продовжує пані Ольга. До прикладу, квартира у центрі міста буде значно дорожча, ніж на “Алясці” чи в районі Березовиці. Ціну породжує попит та брак пропозицій, тому що більшість хороших помешкань в місті вже заброньовані.

– Оредна квартири у ніч з 31 грудня на 1 січня бцде найдорожчою. Дещо дешевше буде винаймати помешкання на три дні новорічних свята, – зауважує ріелтор Назарій Баран. – На вартість житла також впливає кількість людей, ціль оренди. Тобто якщо це святкування, то ціна однозначно вища, якщо проживання – дешевша.

Перед самісіньким Новим роком ціни на оренду будуть знижувати, тому хто має сталеві нерви може чекати до останього дня, додає пан Назарій Баран. Проте шансів взяти хорошу квартиру в переддень свята майже немає. Дешеву так, але не більше.

До слова, вартість житла у Новорічну ніч в Тернополі така ж як і у курортному містечку. До прикладу, в Буковелі. Там найдешевше житло обійдеться мінімум 2 тисячі гривень за добу. Однак за 30-40 кілометрів від Буковеля можна орендувати житло за 600-800 грн за добу.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися