У тернопільському училищі відкрили сучасну лабораторію для малярів

_oda4301Навчально-практичний центр вдалося відкрити завдяки співпраці з фірмою «Sniezka». На умовах співфінансування за рахунок коштів компанії та навчального закладу облаштували кабінет для теоретичної підготовки з використання матеріалів «Sniezkа», навчальну майстерню, а також кабінет і навчальну майстерню для використання лакофарбових матеріалів фірми «VIDARON», які входять в систему «Sniezka». Участь в офіційному відкритті сучасної лабораторії з професій «Маляр», «Столяр» взяли голови Тернопільської ОДА Степан Барна, обласної ради Віктор Овчарук, заступник голови облради Любомир Крупа, заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра, а також керівництво компанії «Sniezka» та навчального закладу.

«Дуже приємно, що бізнес повертається до освіти. І завдяки співпраці бізнесу, освіти та влади у нас виникає можливість готувати висококваліфікованих працівників за новітніми технологіями з використанням сучасних матеріалів», – на цьому наголосив директор Тернопільського вищого професійного училища №4 ім. М. Паращука Іван Грищук під час відкриття навчально-практичного центру.

Водночас, він зауважив, що фірма «Sniezka» працює на ринку лакофарбових матеріалів вже давно і має високе європейське ім’я.

«Сьогодні наші учні можуть користуватися матеріалами компанії та здобувати практичні навики. При цьому, що й розвиток бізнесу потребує висококваліфікованих кадрів для всієї економіки України і, зокрема, для будівельної галузі. Також така співпраця приносить корисний результат не тільки для навчального закладу і фірми, а й для учнів, які здобувають знання і вміння користуватися сучасними матеріалам, що дозволить їм комфортно почуватися на ринку праці», – зазначив Іван Грищук.

У свою чергу, як підкреслив Генеральний директор компанії «Снєжка – Україна» пан Марек Павлусь, це вже 9 заклад, де в рамках спільного партнерства запрацює така лабораторія.

«2017 рік для нас насправді продуктивний. Адже цього року навчальні центри ми відкрили у п’яти навчальних закладах, зокрема, у Рівному, Ужгороді, Вінниці, Броварах і Тернополі. Ми об’єднали свої зусилля для того, щоби професійна освіта в Україні набувала ефективності та стала популярною серед молоді. Як бачимо, кожна зі сторін державно-приватного партнерства дотримується своїх зобов’язань, тож нам вдалося втілити всі ініціативи, які були заплановані. Сподіваюся, що ті навчальні центри, які ми відкриваємо, сприятимуть успішному навчанню і після випуску. А також вдячний, за розуміння й підтримку не лише з боку Міністерства освіти й науки України, професійно-технічної освіти, а й з боку обласної державної адміністрації», – підсумував пан Марек Павлусь.

Вам також може сподобатися