Центр обслуговування окремих підрозділів ГУНП в Тернопільській області – служба, на яку покладено функції безперебійної роботи поліції

IMG_7378У ході реформування системи МВС на Тернопільщині, як і в інших регіонах, запрацювали центри обслуговування окремих підрозділів ГУНП. Тернопільський центр очолив Руслан Балик.

З його слів, в структуру центру входять відділення комунально-експлуатаційного забезпечення, відділення охорони адмінбудинків, дільниця з ремонту та обслуговування засобів зв’язку, відділення забезпечення автотранспорту, дільниця з ремонту автомобілів. Іншими словами, це тиловий підрозділ, на який покладено функції безперебійної роботи поліції.

-Відділення забезпечення автотранспорту – одне з найбільших в склад якого входить сектор забезпечення безпеки дорожнього руху серед працівників поліції, – розповідає Руслан Балик. Тут працюють водії транспортних засобів, інженери, механіки, тут здійснюється ремонт автотранспорту. Відділення комунально-експлуатаційного забезпечення займається обслуговуванням приміщень управління поліції. Це робота столярів, мулярів, сантехніків та інших фахівців. Завдання відділення охорони адмінбудинків полягає у тому, що атестовані співробітники забезпечують пропускний режим в ГУНП.

Центр, як і будь-яка інша структура Національної поліції, має свої завдання, функції, повноваження. Серед головних завдань Руслан Балик назвав технічний ремонт та обслуговування транспортних засобів, що знаходяться на балансі ГУНП, розроблення і впровадження засобів щодо раціонального використання устаткування, попередження дорожньо-транспортних пригод серед водіїв та особового складу управління, організація здійснення передрейсового контролю водіїв, ужиття заходів щодо утримання комунального та іншого забезпечення адміністративних будинків, приміщень, інших об’єктів нерухомого та рухомого майна, що знаходиться в користуванні управління, здійснення поточного ремонту об’єктів, організація цілодобової охорони територій та адміністративних приміщень в яких розміщені працівники ГУНП, складів з боєприпасами та матеріальними цінностями, забезпечення пропускного режиму, здійснення ремонту технічних засобів, апаратури та пристроїв.

-На даний час ми працюємо над тим, аби забезпечити службовий транспорт усім необхідним для роботи в зимовий період: зимовими шинами, мастилами, антифризними рідинами і таке інше, – каже Руслан Балик. – Наступне наше завдання – облаштування приміщення для новоствореного підрозділу КОРД, який буде базуватися на території Головного управління поліції. Роботи чимало, адже в приміщенні буде свою чергова частина, зброярня, тренажерний зал, словом, все необхідне для функціонування підрозділу. Плануємо, що до Різдва кордівці переїдуть в оновлене приміщення. В осінньо-зимовий період працюємо над тим, аби раціонально використовувати електроенергію та тепло. Відстежуємо, аби не було витоку облікової енергії, щоб люди працювали в нормальних умовах, щоб не переплачувати.

Один з пріоритетних напрямків роботи керівництва Головного управління Нацполіції Тернопільщини – облаштування відеоспостереження у населених пунктах області. Над цим зараз активно працюють співробітники дільниці з ремонту та обслуговування зв’язку. Зі слів Руслана Балика, вони не тільки монтують камери спостереження, а й здійснюють їх сервісне обслуговування.

Дефіцит кадрів – актуальна проблема для центру обслуговування. Приміром, вже тривалий час є вакантною посада слюсаря з ремонту автотранспорту, тому керівник центру запрошує бажаючих прийти і працювати.

Вам також може сподобатися