Тернополян сьогодні чекає найкоротший день, найдовша ніч та здійснення бажань

yak-lipiti-snigovikaСьогодні, 21 грудня, є днем зимового сонцестояння. Саме нині починається астрономічна зима. Що тернополянам варто знати про цей день?

По-перше, він є найкоротшим днем, із найдовшою ніччю, у північній півкулі. У цей день розпочинається зима у північній півкулі Землі, а у південній півкулі – літо, тобто якщо жителі Північної частини Землі з цього моменту знаходяться в початку астрономічної зими, то для мешканців Південної півкулі в цей же період часу почнеться астрономічне літо.

Протягом трьох днів сонцестояння, висоти Сонця у небі практично не зміняться, звідси й походить сама назва сонцестояння. Починаючи з неділі, Сонце почне поступово підніматися над горизонтом, збільшуючи тривалість світлового дня.

Відомо, що у найдовшу ніч року прийнято ворожити на майбутнє. Крім того, цей день відмінно підходить для того, щоб загадувати бажання. Правда це чи ні… хтозна. Але чому б тернополянам не перевірити це на собі?

Як загадати бажання в День зимового сонцестояння, щоб воно збулося?

У першу чергу потрібно провести прибирання в будинку. Вважається, що якщо ви хочете отримати щось нове, то для цього треба знайти місце. Потрібно безжально викидати все, з чим у вас погані асоціації, або пов’язані не найкращі спогади. На аркуші паперу напишіть своє бажання, потім переверніть аркуш зворотною стороною і напишіть по пунктах все, що вам потрібно зробити для досягнення цього.

У весь наступний рік кожен тиждень або місяць, ви будете брати по одному з цих пунктів і займатися ним, поки не зробите в повній мірі. Вважається, що в цьому кращим помічником вам буде візуалізація. Називається вона «насіння наміри». Потрібно намочити дві серветки, помістити їх у склянку. Всередину покладіть насіння, склянку поставте на сонячне підвіконня. Іноді додавайте трохи води в склянку, щоб підтримувати вологість. Тепер залишається стежити за зростанням зелених пагонів з насіння і уявляйте ваше рух у напрямку до своєї мрії.

Пов’язана така традиція з тим, що наші предки вважали, що в День зимового сонцестояння потрібно займатися новими справами. Вони говорили, що природа в цей день обов’язково буде допомагати всім людям, а будь-яке починання вдасться.

Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися